Siyaset Eyüp Sultan’da ‘Başkan’ sloganları

Eyüp Sultan’da ‘Başkan’ sloganları

18.04.2017 - 02:30 | Son Güncellenme:

Cumhurbaşkanı, dün Turgut Özal anmasına katıldı. Eyüp Sultan’da namaz kılan Erdoğan, Fatih’in ve Yavuz’un türbelerini, Menderes ve arkadaşları ile Erbakan ve Hasan Doğan’ın mezarlarını ziyaret etti

Eyüp Sultan’da  ‘Başkan’ sloganları

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, dün fikirlerinden feyz aldığı önemli kişilerin türbe ve mezarlarını ziyaret etti, Eyüp Sultan’da namaz kıldı.

Erdoğan sabah ilk olarak, 8. Cumhurbaşkanı Turgut Özal’ın ölüm yıldönümünde Topkapı’daki anıt mezarda düzenlenen anma törenine katıldı. Törende, Özal’ın eşi Semra Özal, çocukları Ahmet ve Efe ile gelinleri Elvan ve Sinem Özal, torunları Turgut, Serra ve Merve Özal ile ANAVATAN Partisi Genel Başkanı İbrahim Çelebi de vardı.

Eyüp Sultan’da  ‘Başkan’ sloganları


Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın törene katılmasından memnuniyet duyduğunu belirten Semra Özal, gazetecilerle sohbetinde
Eyüp Sultan’da  ‘Başkan’ sloganları
başkanlık sistemini ilk olarak eşi Turgut Özal’ın gündeme getirdiğini hatırlattı.

Erdoğan anma sırasında Özal ailesi fertleriyle sohbet etti, torunu Serra Özal’a hediye verdi. Özal’ın anmasının ardından Adnan Menderes ve arkadaşlarının anıt mezarlarında dua eden Erdoğan daha sonra eski Futbol Federasyonu Başkanı Hasan Doğan ile eski BaşbakanNecmettin Erbakan’ın mezarlarını ziyaret etti.

Erdoğan, kendisine eşlik eden TBMM Başkanı İsmail Kahraman, Enerji Bakanı Berat Albayrak, Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın’la öğle namazını kılmak üzere gittiği Eyüp Sultan Camii’nin girişinde kendisini bekleyen vatandaşların “Başkan Erdoğan” sloganlarıyla karşılandı.

Namazdan sonra Fatih Sultan Mehmet’in türbesine geçen Erdoğan burada Kuran-ı Kerim okudu. Erdoğan, Yavuz Sultan Selim türbesine geçerek burada da dua etti.