Siyaset ‘Hedef 23 milyon üyeye ulaşmak’

‘Hedef 23 milyon üyeye ulaşmak’

17.06.2022 - 07:00 | Son Güncellenme:

Cumhurbaşkanı Erdoğan, partisinin Genişletilmiş İl Başkanları Toplantısı’nda “2023 seçim zaferimizin sembolü olacak 23 milyon üye hedefiyle yolumuza devam edeceğiz. Bunu yapacağız, seçim öncesi seçimi kazanacağız” dedi.

‘Hedef 23 milyon üyeye ulaşmak’

 

Aslıhan Altay Karataş / ANKARA - AK Parti Genel Merkezi’nde düzenlenen Genişletilmiş İl Başkanları Toplantısı’nda konuşan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan gündeme dair açıklamalarda bulundu. Erdoğan özetle şunları söyledi:

Haberin Devamı

23 MİLYON ÜYE HEDEFİ: Her seçim bizim için rövanşı olmayan bir müsabaka gibidir. Kazanmak dışında ihtimali olmayan bir seçime daha hazırlanıyoruz. 85 milyon vatandaşımızın her birine ulaşma, her ulaştığımız insanın da gönlünü kazanma hedefiyle seçim gününe kadar çalışacağız. Hemen ardından da 2023 seçim zaferimizin sembolü olacak 23 milyon üye hedefiyle yolumuza devam edeceğiz. Yani 23 milyon hedefini koyduğumuza göre, bu oy aynı zamanda üye. Bunu yapacağız, seçim öncesi seçimi kazanacağız. Bu bizim için zor bir şey değil. Şu anda 11 milyonu aşkın üyemiz var mı? Her üyemiz bir üye daha ilave ederse, işte seçimden önce seçimi kazandık demektir.

ÜLKENİN EN ÇÜRÜK SİYASETÇİSİ: CHP’nin başındaki zat geçen yine kadınları bize karşı kışkırtmaya çalışarak onları iş hayatının dışında tutmaya çalıştığımızı iddia etmiş. Bugüne kadar sosyal fay hatlarımızı harekete geçirmeye çalışmaktan, sınırlarımızı tacize, uluslararası kuşatma gayretinden farklı görünümlerdeki darbe girişimlerine kadar her yolu deneyenlerin artık sabrı kalmadı. AK Parti’yi tökezleterek ülkeyi büyük ve güçlü Türkiye hedefi rotasından çıkartmak için ellerindeki tüm kozları sahaya sürmeye başladılar. Öyle ki ülkenin en çürük siyasetçisi Kılıçdaroğlu’ndan bile medet umacak hale geldiler.

Haberin Devamı

SİRK ÇADIRINDAN BETER: Bürokrasiden siyasete hayatının hiçbir döneminde kayda değer başarısı olmayan bu zata ülkeyi teslim etme senaryoları kuranların niyetlerinin milletin hayrı olmadığı açıkça ortadadır. 6’lı masa diye milletin önüne koydukları yapı, sirk çadırından beter bir yer haline dönüştü. Hadi masanın çevresinde oturanlar belli, altında ve etrafında dolananları ne yapacağız? Yapılacak açıklamaların bile büyükelçilerin onayına sunulduğu bir yerden söz ediyoruz, dikkat edin. Bu ithama tüm güçleri ve kalpleriyle ‘böyle bir şey kesinlikle yok’ diyerek cevap dahi veremiyorlar, çünkü süt dökmüş kedi gibi kabahatlerini gayet iyi biliyorlar. Bir de masanın gizli ortaklarından yedikleri ayarlar, bölücü örgütün uzantılarından yedikleri zılgıtlar var. Her gün bir HDP’li çıkıp bunlara posta koyuyor, tehdit ediyor, istikamet gösteriyor, hatta inceden şantaj yapıyor, hiçbirinin gıkı dahi çıkmıyor. HDP’liler yetmiyor, bazen de sahneyi Kılıçdaroğlu alıyor. Bu zat tepesi atınca kürsüden ortaklarına ‘Ya bana katılın ya önümden çekilin’ diyerek meydan okuyor, yine kimsenin sesi soluğu çıkmıyor. Masadaki ortaklarından bir diğeri işi meşrep fitnesini alevlendirmeye kadar götürüyor, yine herkes sus pus. Karşımızda işte böylesine perperişan bir yapı, uyduruk bir masa, her tarafı dökülen bir ittifak var.

Haberin Devamı

KÂĞITTAN KAPLANLAR: Aldığımız ve alacağımız tedbirlerle insanlarımızı geçim sıkıntısından kurtaracak olan da, enflasyonu düşürecek olan da, 2008’de olduğu gibi, istikrarı tahkim edecek olan da biziz. Türkiye’nin bu kifayetsizlere teslimi için de, huzur-u kalple ortaya konabilecek tek bir akıl, mantık, vicdan, ahlak ürünü sebep bulunamaz. Milletimizin huzuruna çıktığımızda, karşımıza dikilenlerin hepsinin de ‘kağıttan birer kaplan’ olduğu zaten kendiliğinden anlaşılacaktır.

Haberin Devamı

İhracatta hedef 500 milyar dolar

HERKES ETKİLENDİ: Salgın kaynaklı olumsuzluklardan sadece az gelişmiş ve yoksul ülkeler değil, gelişmiş ülkeler dahil herkes etkilendi. Son olarak FED’in attığı adımı gördünüz, Amerika’da böyle bir adımın atılması sıradan bir olay değil. Türkiye salgın krizini tüm boyutlarıyla en başarılı şekilde yöneten ülkelerin başında geliyor. Bu kritik süreçte muhalefetin baskılarına rağmen ekonomide kontak kapatmadığımız gibi, şartları zorlama pahasına üretimi sürdürdük. Mayıs ayı itibarıyla 12 aylık ihracatımız 243 milyar doları geride bıraktı. Göreve geldiğimizde 36 milyar dolardı, oradan buraya geldik. Hedefimiz önce 500 milyar dolarlık ihracat rakamına ulaşmak, ardından bunu da ikiye katlamaktır.

‘Fırsatçılara göz açtırmayacağız’

ALNIMIZIN AKIYLA ÇIKACAĞIZ: Hayat pahalılığını azaltmak için yaptığımız fedakarlıkları, kazanç vesilesi gören tamahkarlara da fırsat vermiyoruz. Vatandaşımızın aşına, ekmeğine kan doğrayan bu fırsatçılara kesinlikle göz açtırmayacağız. Serbest piyasa ekonomisi kurallarıyla uyuşmayan fahiş fiyat artışlarıyla insanımızın rızkına uzanan habis ellere karşı hukuki ve idari düzenlemeleri hayata geçirmeyi sürdüreceğiz. Türkiye’yi son 20 yıldaki netameli süreçlerden nasıl başarıyla çıkardıysak, şu anki küresel kriz ortamından da alnımızın akıyla çıkartacağız. Yeni başarı hikayeleriyle evlatlarımıza bırakacağımız büyük ve güçlü Türkiye’nin taşlarını döşemeye devam edeceğiz.