Siyaset ‘Hepimizin ortak bir amacı var’

‘Hepimizin ortak bir amacı var’

23.02.2022 - 07:01 | Son Güncellenme:

CHP lideri Kılıçdaroğlu, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın altı parti arasında bakanlık paylaşımı başladığına ilişkin açıklamalarına, grup konuşmasında yanıt verdi: "Öyle bir şey yok. Her birimizin ortak bir hedefi var. Yaşanabilir bir Türkiye" dedi

‘Hepimizin ortak bir amacı var’

ANKARA Milliyet - CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, partisinin TBMM Grup toplantısında gündeme dair açıklamalarda bulundu. Kılıçdaroğlu şunları söyledi:

Haberin Devamı

YETER ARTIK: Sorunları çözeceğiz diye iktidar olanlar sorunların üzerine yeni sorunlar ekledi. Sorunları 'bahar gelince çözeceğiz, sonbaharda çözeceğiz, bu kışı atlatırsak çözeceğiz' vaatlerini dinleye dinleye millet perişan oldu. Yeter artık. Demokrasilerde yapılacak güzel bir şey vardır. Getirirsiniz sandığı milletin önüne, millet oy verirse yine görevine devam edersin. Vatandaşın tercihinden korkmamak lazım.

TIPIŞ TIPIŞ GÖNDERECEĞİZ: Genelde şöyle söyleniyor; ‘Bunlar asla gitmez’. Ne demek gitmez? Onları tıpış tıpış milletin iradesiyle göndereceğiz. Dünya kime baki kaldı? Ne olması lazım? Sandık gelecek milletin iradesine başvuracaklar. Allah’ın izniyle Millet İttifakı halkın desteğiyle bunları gönderecek.

Haberin Devamı

SAVAŞ İSTEMİYORUZ: Dünyanın dikkatle izlediği bir Ukrayna krizi var. Bölgemizde bir savaş istemiyoruz. Bölgedeki bir savaşın Türkiye’ye büyük zararlar vereceğini hepimiz biliyoruz. Tarafları sağ duyuya davet etmek, bir savaşı önlemek sadece insan olarak bizim değil aslında bütün dünyanın ortak talebi olarak ortaya çıkmak zorundadır.

MONTRÖ UYARISI: Çıkacak savaşın bize maliyetini göstermek açısından, doğal gaz ithalatımızın yüzde 40’ı, petrol ithalatımızın yüzde 25’i Rusya’dan yapılıyor. Ülkemize gelen turistlerin yüzde 25’i Rusya ve Ukrayna’dan. Bu girişi yapmanın nedeni şu; Montrö Sözleşmesi’ni tartışmaya açmanın nasıl bir ihanet olduğunu topluma anlatmak için. Montrö Sözleşmesi, Türkiye’nin, bölgenin güvenliği açısından, dünyanın güvenliği açısından son derece değerli bir anlaşma. Ama tarihi bilmeyen, dünyayı iyi okumayan birileri, Montrö Sözleşmesi'ni tartışmaya açarsa bunun doğuracağı vehameti 84 milyonun iyi bilmesi mazım. O nedenle hepimizin dış politikada sağ duyulu hareket etmesi, Türkiye’nin çıkarlarına odaklanması lazım.

ÖYLE BİR ŞEY YOK: Bizim bir araya gelmemiz birilerinin hoşuna gitmiyor. Efendim 'bakanlık paylaşılıyor', bilmem ne, falan filan. Kendi yaptıkları açmazları bize mal etmeye çalışıyorlar. Öyle bir şey yok. Her birimizin ortak bir hedefi var. Yaşanabilir, demokrasisi gelişmiş bir Türkiye. Hiç kimsenin inancından kimliğinden yaşam tarzından ötürü sorgulanmadığı, ötekileştirilmediği bir Türkiye. Türkiye’nin sorunlarına birlikte kilitlendiğimiz zaman bütün sorunların akılla mantıkla bilgiyle çözüldüğünü bütün dünya görecek. Türkiye’yi bölgesinde en itibarlı ülke haline getireceğiz.

Haberin Devamı

Gülistan Doku’nun ailesi de katıldı

CHP Grup toplantısına 5 Ocak 2020’de Tunceli’de kaybolan Gülistan Doku’nun ailesi de katıldı. CHP lideri konuşmasında “Biz faili meçhuller istemiyoruz. Bu kadar uzun bir zaman geçiyor. Anne baba perişan. Hala Gülistan Doku bulunamıyorsa o zaman bir sorunumuz var demektir” dedi.

Kılıçdaroğlu, grup salonuna gelirken Meclis koridorunda da BBP Genel Başkanı Mustafa Destici ile karşılaştı. İki Genel Başkan ayak üstü bir süre sohbet etti.