Siyaset İBB’den Gezi Parkı açıklaması: Yetki gaspı’nın son halkası

İBB’den Gezi Parkı açıklaması: Yetki gaspı’nın son halkası

21.03.2021 - 07:00 | Son Güncellenme:

Gezi Parkı’nın mülkiyetinin Sultan Beyazıt Hanı Veli Hazretleri Vakfı’na devredilmesiyle ilgili İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) açıklama yaptı.

İBB’den Gezi Parkı açıklaması: Yetki gaspı’nın son halkası

Açıklamada,özetle şunlar kaydedildi: “23 Haziran 2019 seçimlerinden sonra, merkezi yönetimin İstanbul Büyükşehir Belediyesi’ne yönelik tavrı kamuoyu bilgisi dahilindedir. Ne yazık ki, diyalog, uzlaşı, ortak akıl ve birlikte çalışma kavramlarından daha çok; ‘hesaplaşma’, ‘gününü gösterme’, ‘iş yaptırmama’, ‘engelleme’, ‘vesayet’ ve ‘yetki gaspı’ anlayışıyla devam eden sürecin son halkası Taksim Gezi Parkı’nın İBB mülkiyetinden alınması olmuştur. Daha kısa süre önce, 166 yıldır İBB mülkiyetinde olan Galata Kulesi de aynı şekilde gasp edilmiştir. Şimdi de Gezi Parkı alanı, İBB’ye haber bile verilmeden, sadece bir günlük yazışma ile yürütülmüştür. Bu kararlara karşı hukuk mücadelemizi sürdüreceğiz.”

Gezi Parkı’na 2013 yılında Topçu Kışlası ve AVM yapılması gündeme gelmiş ve proje için ağaçların kesilmeye başlaması üzerine Gezi eylemleri başlamıştı.