Siyaset İletişim’e Altun Bütçe’ye Ağbal

İletişim’e Altun Bütçe’ye Ağbal

26.07.2018 - 01:30 | Son Güncellenme:

.

İletişim’e Altun Bütçe’ye Ağbal

Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı’nın başına Prof. Dr. Fahrettin Altun, Strateji ve Bütçe Başkanlığı’na da eski Maliye Bakanı Naci Ağbal getirildi. Cumhurbaşkanı başdanışmanlıklarına Zafer Çubukcu ve Fecir Alptekin atandı.

Haberin Devamı

İbn Haldun Üniversitesi İletişim Fakültesi Dekanı olan sosyolog Altun, SETA’da da “genel koordinatörlük” görevini yürütüyordu. Sabah gazetesinde köşe yazan, TRT’de program yapan Altun’un siyasal iletişim, medya ve iletişim sosyolojisi üzerine çalışmaları bulunuyor. Kritik göreve atanan Altun, yeni dönemde TRT ve AA’dan da sorumlu olacak. İletişim Başkanlığı, yeni dönemde kamu diplomasisi yürütmenin yanı sıra basın kartlarını da verecek. Altun ayrıca, PTT’den de sorumlu olacak. Başkanlık, devletin tanıtım işleri konusunda Cumhurbaşkanı’nca belirlenecek stratejilerin tespitine de yardımcı olacak. Tanıtma Fonu’na ilişkin iş ve işlemleri yürütecek olan başkanlık, kamuoyunun ve ilgili makamların zamanında ve doğru bilgilerle aydınlatılması için gerekli bilgi akışını sağlayacak, bunların kamuoyu üzerindeki etkisinin belirlenmesine ait hizmetleri yapacak. Türkiye’nin dış tanıtım faaliyetlerini de yönlendirecek olan başkanlık, uluslararası platformlarda uluslararası kamuoyunun doğru bilgilendirilmesine yönelik kamu diplomasisi yöntem ve araçlarını kullanarak stratejik iletişim ve tanıtım faaliyetleri konusunda kamu kurum ve kuruluşlarıyla STK’lar arasında koordinasyonu sağlayacak.

Haberin Devamı

İlk görev Ağbal’a

Cumhurbaşkanlığı kararnamesiyle kurulan, “Strateji ve Bütçe Başkanlığı”na bir ay öncesine kadar Maliye Bakanlığı görevinde bulunan Naci Ağbal getirildi. Başkanlık, Hazine ve Maliye Bakanlığı’nca hazırlanan kesin hesap kanun teklif taslağını inceleyerek nihai teklif taslağı haline getirecek. Bir önceki hükümet döneminde bakan olan ve milletvekili yapılmayan Mehmet Şimşek, Ömer Çelik, Nihat Zeybekçi, Faruk Özlü ve Ağbal isimlerinden ilk görev de Ağbal’a verilmiş oldu.

Çubukçu ve Alptekin Başdanışman atandı

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Zafer Çubukçu ve Fecir Alptekin’i kendisine başdanışman olarak atadı. 32 yaşındaki Çubukçu, daha önce Ak Parti Gençlik Kolları Genel Başkanlığı görevini yürütmüş, ardından da Başbakanlık Müşaviri olmuştu. Başbakanlık özel kaleminde görev yapan ODTÜ mezunu Çubukçu, Erdoğan’a en yakın görev yapacak isimler arasında yer alıyor. Sanayi ve Teknoloji Bakanı olan Mustafa Varank’ın yürüttüğü görevleri üstlenmesi beklenen Çubukçu, son olarak NATO Zirvesi’nde Erdoğan’a eşlik etmişti. Erdoğan’ın diğer başdanışmanı ise Fecir Alptekin oldu. Boğaziçi Üniversitesi mezunu olan ve daha önce Cumhuriyet ve Yeni Binyıl gazetelerinde de görev yapan Alptekin, son olarak Turkuvaz Medya Grubu Kurumsal İletişim Başkanlığı görevini sürdürüyordu. Alptekin’in Cumhurbaşkanlığı bünyesindeki, “İletişim Ofisi”nin de başına gelebileceği ifade ediliyor.