Siyaset ‘İnlerine girmeye devam edeceğiz’

‘İnlerine girmeye devam edeceğiz’

23.04.2022 - 07:06 | Son Güncellenme:

Pençe-Kilit Operasyonu’nda öldürülen terörist sayısının 45’1 bulduğunu açıklayan Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Operasyon süre alacak ama neticesi hayırlı olacak” dedi.

‘İnlerine girmeye devam edeceğiz’

 

Gülden Çoktan / İSTANBUL - Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, durmadan, usanmadan terörle mücadelenin süreceğini belirtti. Cuma namazını Üsküdar’daki Hz. Ali Camii’nde kılan Erdoğan, namaz çıkışı gazetecilerin sorularını yanıtladı. Irak’ın kuzeyinde devam eden “Pençe-Kilit Harekâtı”nda öldürülen terörist sayısının 45’i bulduğunu açıklayan Erdoğan şöyle devam etti: “Pençe Harekâtı, şu an terör örgütünün can çekişmesi anlamına gelen bir harekât. Terör örgütü de şu anda artık son çırpınışları olarak özellikle Kandil’den de gelen talimatla ‘yakın, yıkın’ gibi bu tür talimatı yerine getirmenin gayreti ve hesabı içerisindeler. Komandolarımız ellerinden gelen gayretleri yapıyorlar. Bunun yanında bütün teknolojik imkânlarımızla füzelerimiz, kasırgalarımız bunlarla beraber saldırılar da devam ediyor. Durmadan, usanmadan terörle mücadelemizi sürdüreceğiz” dedi.

Haberin Devamı

‘Hayırlı olacak’

Erdoğan, operasyonda Mehmetçiğin ve komandoların çok büyük başarılar elde ettiğini ve elde etmeye devam ettiğini belirterek şöyle konuştu: “Bu inlerde birçok mühimmat ele geçirildi. Kolay bir iş değil. İnlere giriyorsunuz, mağaralara giriyorsunuz. Çok da hassas ve dikkatli olmanız gerekiyor. Oralarda herhangi bir kayba girmeden en az kayıpla inşallah bu mağaraların temizliği gerçekleşmesi gerekiyor. Taviz vermeden en az hasarla bu işi bitirmenin gayreti içerisindeyiz. Biraz süre alacak ama neticesi inşallah milletimiz, vatanımız ve devletimiz için hayırlı olacak.”

Barış zirvesi çabaları

Erdoğan, Ukrayna-Rusya müzakerelerine ilişkin şunları söyledi: “Sonuç olumlu. Fakat istediğimiz gibi değil. Ama daha iyi olacak. Ümitsiz değiliz. Sayın Putin, Sayın Zelenski ile de bugün yarın bir görüşme yapmayı planladık. Bu görüşmeyle birlikte inşallah İstanbul’umuzdaki süreci liderler seviyesinde devam ettirmeyi planlıyoruz. Temenni ederim ki bu davetimize icabet ederlerse üst düzeydeki buluşmayı da inşallah İstanbul’umuzda gerçekleştiririz.”

Haberin Devamı

‘İnlerine girmeye devam edeceğiz’

Cumhurbaşkanı Erdoğan, öğrencilerle iftarın ardından Kadın Voleybol Milli Takım Antrenörü Giovanni Guidetti ile masa tenisi oynadı.

Öğrencilere erken burs müjdesi

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Maltepe’de Mimar Sinan Erkek Öğrenci Yurdu’nda öğrencilerle iftar yaptı. Erdoğan’a Gençlik ve Spor Bakanı Dr. Mehmet Kasapoğlu da eşlik etti. İftarın ardından Erdoğan, “Bizim okul hayatımız, Türkiye’nin siyasi, sosyal ve ekonomik bakımdan gerçekten çok çalkantılı, çok sıkıntılı bir döneminde geçti. Bir yandan ideolojik gerilimlerin ve kavgaların, diğer yandan yokluğun, yoksulluğun hepsinin üzerine bir de 12 Eylül darbesinin baskısı altında eğitimimizi tamamlamaya çalıştık. Özellikle kız evlatlarımın yaşadığı sıkıntıları ve onları aşmak için çektiğimiz çileyi asla unutamam. Sizler ise çoğunlukla hayata gözlerini AK Parti döneminde açmış bir nesilsiniz. Ülkemizi ve dünyayı AK Parti’nin ülkemize kazandırdığı eserlerin ve hizmetlerin penceresinden gördünüz, tanıdınız” diye konuştu. Erdoğan, “Çok engel aştık, çok eser ve hizmet ürettik. Birikimleriyle, enerjileriyle, azimleriyle, heyecanlarıyla 2053 vizyonuna sahip çıkacak bir gençlik görüyorum. Ben bu gençliğe ‘Teknofest gençliği’ diyorum. Yurtlarımızın sayısını biz 190’dan 778’e, yurt kapasitelerini de 182 binden 747 bine yükselttik. Kredi ve burs ödemeleri mayıs ayı için bu ayın 25’inden itibaren yatırılacak” dedi. - İSTANBUL DHA