Siyaset ‘İtiraz hakkımızı kullanacağız’

‘İtiraz hakkımızı kullanacağız’

13.04.2019 - 08:15 | Son Güncellenme:

AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik, MKYK toplantısının ardından yaptığı açıklamada “Büyükşehirle ilgili birleştirme tutanakları ortaya çıktıktan sonra itiraz hakkımızı kullanma imkânımız var. YSK o işlemi gerçekleştirdikten sonra 7 gün içinde itiraz hakkımız var. O hakkımız ivedilikle kullanılacaktır” dedi

‘İtiraz hakkımızı kullanacağız’

AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik, partisinin MKYK toplantısı sürerken düzenlediği basın toplantısında açıklamalarda bulundu. Çelik’in açıklamaları özetle şöyle:

Haberin Devamı

NİÇİN BAŞVURMAYALIM?: (İstanbul seçimleri) CHP’nin hem İstanbul adayı hem de sözcüleri, ‘YSK üzerinde baskı kurulduğu’nu iddia ediyor. YSK, bağlı olduğu kanunlar çerçevesinde kararlarını veriyor. Eğer YSK, onların lehlerine karar verirse bağımsız karar vermiş oluyor; ama aleyhlerine karar verirse ‘YSK baskı altında’ diyorlar. CHP bize, gayet olağan olan bu itiraz yollarına başvurmayın diyor. Niçin başvurmayalım? Yargı yolu seçim sonrası için de söz konusudur. Büyükşehirle ilgili birleştirme tutanakları ortaya çıktıktan sonra itiraz hakkımızı kullanma imkânımız var. O süreci bekliyoruz. YSK o işlemi gerçekleştirdikten sonra 7 gün içinde itiraz hakkımız var. O hakkımız ivedilikle kullanılacaktır.

Haberin Devamı

KENDİ YAYIN ORGANIMIZ VAR: (Gazetelerde YSK üyelerinin fotoğraflarının yayımlanması ve CHP’nin Danıştay saldırısını örnek göstermesi) AK Parti Genel Merkezi’nde kendi yayın organımız var, ondan sorumluyuz. AK Parti’yi, Genel Başkanımızın ve Genel Başkanımızın yetkilendirdiği kişilerin görüşleri bağlar. İstediğiniz medya organını demokratik adap içinde eleştirebilirsiniz. Ama ailelerini hedef göstermek gibi bir yanlışa düşmemeniz lazım. Asıl hedef gösterme budur.

YARGI KONUSU OLACAK: (Büyükçekmece Emniyet Müdürlüğü’nde sahte tutanak tutulduğu iddiası)Varsa ellerinde bir bilgi, belge; bunların muhakkak yargıya intikal ettirilmesi gerekiyor. Ama güvenlik güçlerini, AK Partilileri zan altında bırakmak da kuşkusuz bir yargı konusu olacaktır.

TEŞKİLÂTÇILIK YAPANLAR BİLİR: (Mevlüt Uysal’ın AK Partililerin soyadından anlaşıldığı açıklaması) Teşkilâtçılık yapanlar bilirler. Bizim teşkilatlarımız, bir ilde, ilçede, beldede, mahallede, geleneksel olarak kimler bize oy veriyor, hangileri zaman zaman oy veriyor, hangileri uzak duruyor şeklinde bölge bölge, isim isim, aile aile analizler yaparlar. Teşkilat çalışmasını da buna göre yürütürler. Bu şekilde bir örgütlenme vardır. Başkanın kastettiği şey, öteden beri bizim simülasyonlarımızda AK Parti’ye oy veren ailelerin, o soyadlarının bu listelerden düşüldüğü şeklinde. Afaki bir şeyden bahsetmiyor.