Siyaset ‘İttifak olarak iktidara geleceğiz’

‘İttifak olarak iktidara geleceğiz’

15.09.2022 - 07:00 | Son Güncellenme:

CHP lideri Kılıçdaroğlu, ‘Kırsal Kalkınmada Başkent Modeli’ programında yaptığı konuşmada “İttifak olarak iktidara geldiğimizde bütün Türkiye’ye ve bütün dünyaya göstereceğiz. Türkiye’yi kalkındırmak için elimizden geleni yapacağız” dedi.

‘İttifak olarak iktidara geleceğiz’

Beyza Coşkun / ANKARA - CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ve İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, iki parti arasında gerilime yol açtığı savunulan CHP’li Gürsel Tekin’in “HDP’ye bakanlık verilebilir” açıklamasından sonra ilk kez Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş’ın “Kırsal Kalkınmada Başkent Modeli” programında bir araya geldi.

Haberin Devamı

Çalışmalarından dolayı Yavaş’a teşekkür eden Kılıçdaroğlu, “Belediye başkanları gerçekten ellerinden gelen çabayı gösteriyorlar. Onların engellendiğini biliyorum büyük zorluklar çıkarıldığını biliyorum ama ‘şikâyet etmeyeceksiniz, sizin göreviniz sorunları aşmak ve halka hizmet etmek’ diyorum. Bunu yapıyorlar. Başkanın yaptığı güzel bir şey daha var bir çiftçi arkadaşım söyledi ayırt etmeden herkese hizmet ediliyor. Evet vatandaşlar arasında ayrımcılık olmayacak. Bizim kitabımızda ayrımcılık yok” ifadelerini kullandı.

Konuşması öncesi izlediği tanıtım filminde bir çiftçinin sıvı gübre dağıtımı sırasında “Şimdiye kadar görülmemiş bir şey” dediğini belirten Kılıçdaroğlu, “Şimdiye kadar görülmemiş birçok şeyi, Allah nasip ederse ittifak olarak iktidara geldiğimizde bütün Türkiye’ye ve bütün dünyaya göstereceğiz. Şimdiye kadar yapılmayan ama bundan sonra yapılacak olan her şeyi, Türkiye’yi büyütmek için, Türkiye’yi kalkındırmak için, işsizlik belasından Türkiye’yi kurtarmak için elimizden gelen her türlü çabayı göstereceğiz. Bundan bütün vatandaşlarımın emin olsun” dedi.

Haberin Devamı

‘Çiftçiyi küstürdüler’

Hollanda’nın yüz ölçümünün Konya’dan küçük olduğuna dikkati çeken Kılıçdaroğlu, “Hollanda’nın yıllık tarım ürünü ihracatı yıllık 180 milyar doların üzerinde. Ama devasa Türkiye ancak 18-20 milyar dolarlık tarım ürünü ihraç ediyor. O zaman soru şu; bu kadar bereketli topraklar niye ekilmiyor? Niye çiftçiyi toprağa küstürdük? Çiftçinin hakkını, alın terini niye teslim etmedik? Neden aracılara çiftçilerin alın terini kurban ettik? Bütün bunları aşmak mümkün. İnşallah bunları hep birlikte aşacağız. Bu ülkeyi kuran Gazi Mustafa Kemal, ‘Köylü milletin efendisidir’ demişti. Biz, yeniden köylüyü bu milletin efendisi yapmaya kararlıyız” diye konuştu.

‘Vefasızlık ortadan kalkacak’

Yavaş, tarım ve hayvancılık alanında 3 yıllık çalışmalarının detaylarını ve büyükşehir belediyesinin üreticiye yönelik geliştirdiği destek programlarını anlattı. Yavaş, “Hedefimiz insanımızı öze dönüşünü sağlamak. Toprağa yapılan vefasızlık ortadan kalkacak çiftçilerimiz üretecek. 2023 yılındaki hedeflerimizi de belirledik hazırlıklara başladık. Kırsal kalkınmada yazılmaya başlanan başarı defterimizi Ankaralı hemşehrilerimiz ile beraber dolduracağız” dedi.

Haberin Devamı

Programın sonunda Kılıçdaroğlu ve Akşener, katılımcılar ile aile fotoğrafı çektirdi.

İki lider birlikte çay içti

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ve İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, toplantı başlamadan önce bir araya geldi. İki lider, ABB Başkanı Yavaş, danışmanlar, korumalar ve diğer protokol ile birlikte çay içip sohbet etti. Kılıçdaroğlu ve Akşener, ‘HDP’ye bakanlık’ tartışmalarının ardından ilk kez bir araya gelerek beraber fotoğraf vermiş oldu. Kılıçdaroğlu ve Akşener, daha sonra belediye desteğiyle ve suni tohumlama yoluyla yetiştirilen buzağılara süt içirdi, buzağılar hakkında bilgi aldı. Liderler toplantı salonuna da birlikte giriş yaptı. Program sonunda salondan birlikte ayrılan iki lidere çiftçiler yoğun ilgi gösterdi.

‘İttifak olarak iktidara geleceğiz’

‘Sakarya Muharebesi’ sosyal medyada gündem

Haberin Devamı

Bir dizi program çerçevesinde önceki gün Sakarya’ya gelen CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Adapazarı ilçesinde bulunan Atatürk Kapalı Spor Salonu’nda partisinin grup toplantısına katıldı. Kılıçdaroğlu, Ankara sınırları içinde yapılan ve bölgeden geçen Sakarya Nehri’nden ismini alan Sakarya Meydan Muharebesi’nin Sakarya’da yapıldığını söyleyerek bir gafa imza attı. Kılıçdaroğlu, “Sakarya aynı zaman da bir tarım kenti, bir sanayi kenti, bir üniversite kenti, bir kültür kenti Sakarya. Sakarya’ya böyle bakmak lazım. Sakarya aynı zamanda milli kurtuluş savaşı sırasında en kanlı mücadelenin verildiği bir kenttir. Sakarya savaşıdır, Sakarya galibiyetidir” dedi. Gaf, sosyal medyada gündem oldu.

Öte yandan, Memleket Partisi lideri Muharrem İnce de, “Başkomutanımız Mustafa Kemal Atatürk’ün ‘Sakarya Melhame-i Kübrası’ diye ifade ettiği Sakarya Zaferi’nin 101. yıl dönümünde Sakarya Nehri ile Sakarya kentini karıştırmak anlık bir gaf değildir. Milli mücadelemizin başkomutanının kurduğu partinin düşürüldüğü bu duruma üzülüyorum” paylaşımında bulundu.