Siyaset ‘Kardeşliğin tarihi yazılmakta’

‘Kardeşliğin tarihi yazılmakta’

14.11.2022 - 07:00 | Son Güncellenme:

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Suriye’nin Halep kenti Çobanbey beldesinde, Zeytin Dalı Harekatı’nda şehit olan Musa Özalkan’ın vasiyeti olan okulun açılışını yaptı.

‘Kardeşliğin tarihi yazılmakta’

Zeytin Dalı Harekatı’nda görev alan astsubay Musa Özalkan, harekatın ilk günü 20 Ocak 2018’de teröristler ile girilen çatışmada şehit oldu. Musa Özalkan’ın, bir arkadaşına şehit olması durumunda devletin ailesine vereceği parayla Kurt-Ar Yardım Derneği aracılığıyla Suriye’de Türkmen çocuklar için okul yapılmasını ve isminin verilmesini vasiyet ettiği ortaya çıktı. Özalkan’ın vasiyetinin ardından bu yılın mart ayında Suriye’nin Çobanbey beldesinde yapımına başlanan ilkokul ve anaokulu tamamlandı. ‘Şehit Musa Özalkan İlkokulu ve Anaokulu’ adı verilen okulun açılışı şehidin babası Selahaddin Özalkan’ın da katıldığı törenle yapıldı. Soylu, buradaki konuşmasında, “İnsanlığın tarihi yazılmaktadır, kardeşliğin tarihi yazılmaktadır, komşuluğun tarihi yazılmaktadır, kötülüğe karşı iyiliğin tarihi yazılmaktadır ve dünyaya önemli bir imza atılmaktadır. Allah emek verenlerden razı olsun. Biz, bugüne kadar buraya sırtımızı dönmedik, dönemezdik” dedi.

Haberin Devamı

Soylu, ayrıca İdlib’in Mashad Ruhin bölgesine giderek Sadakataşı-MÜSİAD Köyü Evleri Teslim Töreni’ne katıldı. Soylu, yapımı tamamlanan 600 briket evi sahiplerine bu törenle teslim edeceklerini söyledi.