Siyaset Kargalar bile güler

Kargalar bile güler

14.07.2017 - 02:30 | Son Güncellenme:

CHP’li Bingöl, Kılıçdaroğlu’nun FETÖ ile söylem birliğine girdiğine ilişkin iddialara tepki gösterirken, bu çabaları “darbe girişiminin siyasi ayağı ortaya çıkmasın diye yapılan kurnazlık” diye niteledi

Kargalar  bile güler

CHP Genel Başkan Yardımcısı Tekin Bingöl, “Bizim Genel Başkanımızı Fetullahçı terör örgütüyle ilişkilendirmeye kargalar bile güler. Neden? Çünkü biz yıllardır bu örgütü, ‘F tipi örgütlenme’ diye nitelendiren bir siyasi partiyiz” dedi.
Bingöl, dün CHP Genel Merkezi’nde düzenlediği basın toplantısında, “On binlerce vatandaşımız da aynı anlayışla onurlu bir duruş sergileyerek sokağa çıkmış, darbenin önlenmesinde çok önemli etki olmuştur. O nedenle biz 15 Temmuz’a sokağın, halkın 15 Temmuz’u diyoruz” diye konuştu.
CHP olarak 15 Temmuz’un ruhuna uygun anma etkinlikleri düzenleyeceklerini belirten Bingöl, bu kapsamda şehit aileleri ile gazileri ziyaret edeceklerini, konferanslar düzenleyeceklerini bildirdi.
‘Geçersiz davet’
Anma etkinliklerinin kapsamını bir genelge ile parti örgütlerine de gönderdiklerini açıklayan Bingöl, örgütlerin ayrıca günün ruhuna uygun diğer etkinliklere de katılarak destek olacaklarını kaydetti.
Bingöl, CHP milletvekillerinin açıklamalarının ardından CHP TBMM Grubu’na alelacele hazırlanmış, üzerine de “grup başkanları da konuşabilir” diye bir madde eklenmiş davetiye ulaştırıldığını bildiren Bingöl, “Bu bir garabet. Sadece özel oturumu bilgilendirmek adına bir davetiye göndereceksiniz. Arkadaşlarımızın açıklamalarından sonra da başka bir davetiye... Bu doğru değildir. Son derce çirkindir. Bu davet geçerli bir davet değil, anlamını yitirmiş bir davettir. Tıpkı 13.00’teki özel gündem gibi gelebilirdi” diye konuştu.
‘Siyasi kalpazanlık’
15 Temmuz Darbe Girişimine Araştırma Komisyonu ek raporunda CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun “FETÖ’yle senkronize davranışlar sergilediği, söylem birliği içine girdiği” şeklindeki ifadelerin sorulması üzerine de Bingöl, CHP’nin 15 Temmuz’da FETÖ’nün darbesine karşı açık tavır koymuş bir parti olduğunu söyledi. Bingöl, şunları kaydetti:
“Bunun adı çirkinlik desem, rezalet desem tarif etmiyor. Bunun adı siyasi kalpazanlık. Daha önce arkadaşlarımıza dağıtılan metin değiştirilmiş, genel başkanımıza yönelik son derce yakışıksız cümleler, kalpazanca rapora yerleştirilmiş. Bizim genel başkanımızı Fetullahçı terör örgütüyle ilişkilendirmeye kargalar bile güler. Neden? Çünkü biz yıllardır bu örgütü, ‘F tipi örgütlenme’ diye nitelendiren bir siyasi partiyiz. Çünkü bizim genel başkanımız 15 Temmuz gecesi talimat vererek, ‘Süratle Ankara’daki milletvekilleri parlamentoya gitsin’ diyen bir siyasi liderdir. Çünkü bizim genel başkanımız uçaktayken yanında oturan AKP’nin önemli isimlerinden Hayati Yazıcı’ya daha darbe girişimi netleşmeden, ‘Kimden, nereden gelirse gelsin, biz bu darbe girişimine karşıyız’ diyen bir genel başkandır... Şimdi sırf bu darbe girişiminin siyasi ayağı ortaya çıkmasın diye başkalarına yönlendirmek adına bu tür kurnazlıklar yapılıyor. Bunlar çirkindir, bunlar TBMM’ye yakışmayan girişimlerdir.”

CHP, rapora yapılan eklemeye itiraz edecek

CHP; 15 Temmuz Darbe Girişimini Araştırma Komisyonu’nun raporunu açıklamasının ardından, ilk açıklanan raporda olmayan ve CHP’ye yönelik haksız eleştirilerin de içinde yer aldığı bir dizi ekleme yapmasına itiraz edecek.
Milliyet’in aldığı bilgilere göre bu eklemelerin teamüle aykırı olduğuna işaret eden CHP kurmayları, TBMM Genel Kurulu’nun önümüzdeki hafta çalışmaya başlamasının ardından “usul” tartışması açarak konuyu gündemde tutmayı planlıyor. Alınan bilgilere göre, komisyon raporlarının açıklanmasının ardından muhalefet partilerine şerh yazılması için süre verildiğine işaret eden CHP kurmayları, raporun güncellendiğine dikkati çekerek, şerhin de güncellenmesi için muhalefete süre verilmesinin zorunlu olduğuna dikkati çekecek.
Ak Parti Burdur Milletvekili Reşat Petek’in başkanlığını yaptığı komisyonun raporuna yapılan eklemelerde CHP’nin kurumsal kimliğine ve Genel Başkan Kılıçdaroğlu’na yönelik bir dizi eleştirinin yer alırken CHP kurmayları, bu eleştirilerin “haksız” ve “15 Temmuz darbe girişimini sulandırma amaçlı” olduğunu savunuyor.
l MERİÇ TAFOLAR Ankara

Haberin Devamı