Siyaset Kılıçdaroğlu seçim tarihini şaşırdı

Kılıçdaroğlu seçim tarihini şaşırdı

08.06.2011 - 14:55 | Son Güncellenme:

Seçim tarihi olarak 12 Haziran yerine "12 Eylül diyen Kılıçdaroğlu, "Küçük hırsızlar, el feneriyle, büyük hırsızlar deniz feneriyle yürütürler" dedi.

Kılıçdaroğlu seçim tarihini şaşırdı

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Manisa mitingine giderken İzmir’in Kemalpaşa İlçesi’ni ziyaret etti. Seçim otobüsü Kemalpaşa’ya giderken otobüste bulunan Genelbaşkan Yardımcısı Alaattin Yüksel için otobüse sağlık ekibi istendi.

Haberin Devamı

Yüksel’in sıcakta tansiyonunun düşdüğü herhangi bir sorun olmadığı bildirildi. İlçe meydanını dolduran kalabalık tarafından karşılanan, CHP İzmir milletvekili adaylarıyla otobüsün üzerinden seslenen Kılıçdaroğlu, “12 Haziran’da sandığa gidip bir ıslık çalacağız demi.

Söz mü. Söz mü. E Kemalpaşa tarih yazacak öyle anlaşılıyor. Adına uygun tarih yazacak. Siz, Kemalpaşa’da halkın iktidarını kurdunuz. Belediye Başkanı’nızı seçtiniz. Memnunmusunuz. Hiç meraklanmayın, yetkiyi aldıktan sonra 12 Haziran’dan sonra Türkiye’de halkın iktidarını kuracağız.

Herkes için çalışacağız. Köylüsü, milleti, çiftçisi için çalışacağız. Herkes kazanacak, herkes evine helal ekmek götürecek. Bunların meşhur bir sloganları var biliyorsunuz. İstikrar sürsün, Türkiye büyüsün diye. Ama bir şey söyleyim. İşsizlik, yolsuzluk, yasaklar istikrarı sürüyor.

Haberin Devamı

Bugüne kadar yaptıklarını sürdürmek istiyorlar. Biz bu ülke değişsin, alın terinin karşılığı değişsin diyoruz. Ama onlar “hayır' diyor. O zaman yapacağız bir şey var. 12 Eylül’de (12 Haziran) sandığa gideceğiz.

87 yıllık tarih boyunca hangi iktidarda, ithal koyun, Angus geldi. Tarım ürünlerine 20 milyar dolar ödüyoruz. Alınteri, emek, esnaf, çiftçi, gençler, kadınlar, çocuklar için sandığa gideceğiz ve AKP’yi sandığa gömeceğiz.

Hep beraber Türkiye’yi aydınlığa kavuşturacağız demektir. Bizim gönlümüz beraber, insan sevgisi var. Küçük hırsızlar el feneriyle, büyük hırsızlar deniz feneriyle yürütürler. Bunu biliyoruz. Gevrek satarak kazandığım milyarlarla Başbakan olacağım diyorsun. Hiç meraklanmayın. 1923’lerde Cumhuriyeti kuruldu. Bunu kuranlar, başta Atatürk bir şey söyledi, “Köylü milletin efendisidir' dedi.

2011 yılında Recep Tayyip Erdoğan ne dedi, “Ananı da al git' dedi. Bütün çiftçilerden bir isteğim var. Belki doğru söylüyor. Anamızı, babamızı, dayımızı, arkadaşımızı alacağız. Sandığa gideceğiz ve AKP’ye ders vereceğiz. Ben sizin için çalışacağım. Benim de emeğim size helal olsunö dedi. Meydandaki pankartları da okuyan Kılıçdaroğlu, daha sonra milletvekili adaylarını tanıtıp Manisa’ya doğru hareket etti.

Haberin Devamı

İZMİR/DHA