Siyaset ‘Kobani iddianamesi organize bir iş’

‘Kobani iddianamesi organize bir iş’

22.04.2021 - 07:00 | Son Güncellenme:

HDP Grup Başkanvekili Meral Danış Beştaş, eski HDP Eş Genel başkanları Selahattin Demirtaş ve Figen Yüksekdağ’ın da aralarında yer saldığı 26 Nisan’da görülecek “Kobani davasını “organize işler” sözleri ile eleştirdi.

‘Kobani iddianamesi organize bir iş’

 

NAMIK DURUKAN Ankara - TBMM’de bir grup gazeteci ile sohbet toplantısı yapan Beştaş’ın açıklamalarındaki satır başları şöyle:

Haberin Devamı

DOSYADA SADECE BİR TWEET: Yedi savcı değişiyor dava ile ilgili bir şey yapmıyor, bu savcı dava açıyor. Dosyada bir şey yok, sadece bir tweet var. Bu savcı gelir gelmez liste yapıyor, ilgisi olmayan birçok isim koyuyor. Adeta tanık avına çıkıyor ve bu ucube dosyayı açıyor. İlk günkü soruşturmadan bugüne bir şey yok. Bolca yalan var.

ORGANİZE İŞLER: Kılıçdaroğlu ve CHP MYK’sından 20 kişiye fezleke geldi. Bizimki de öyle başlamıştı. Önce suç işlemeye tahrik diye başladı, 302’ye kadar geldi. Yılmaz Erdoğan, buna, ‘organize işler’ diyordu. Evet organize işler. Burada HDP’nin suç ve suç fiilleri ile hiçbir ilişkisi yoktur, olamaz. Kriminal bir dili ortaya çıkaramazsınız.