Siyaset Köprüdeki intihara Yıldırım müdahale

Köprüdeki intihara Yıldırım müdahale

09.07.2018 - 01:30 | Son Güncellenme:

Başbakan Binali Yıldırım, kardeşleriyle olan sorunlar yüzünden bunalıma girip 15 Temmuz Şehitler Köprüsü’nden atlamak isteyen bir kişiyi intihardan vazgeçirdi.

Köprüdeki intihara Yıldırım müdahale

Kültür ve Turizm Bakanı Numan Kurtulmuş’un kızının nikah törenine katılmak üzere Tuzla’daki evinden önceki gün çıkan Yıldırım, köprüden geçtiği sırada intihar girişimini gördü. Konvoyunu durduran Yıldırım, köprüden atlamaya teşebbüs eden T.T’nin yanına gitti. Karşısında Başbakan Yıldırımı gören T.T., intihardan vazgeçti. Yıldırım, korumalarının yardımıyla korkuluklardan alınan vatandaşı teselli edip su içirdi. Bu sırada duygulandığı görülen Yıldırım, “Hadi gel beraber gidelim” diyerek elinden tuttuğu T.T’yi makam aracında yanına oturtarak Haliç Kongre Merkezi’ndeki nikaha götürdü.

Haberin Devamı

Köprüdeki intihara Yıldırım müdahale

‘Her şey güzel olacak’

Makam aracında başlayan sohbet, nikah salonunda da devam etti. Başbakan Yıldırım, “Bir daha böyle şeyler aklına getirme? Hiçbir şey insanın hayatına son vermek için sebep olamaz. Herkesin bunalıma girdiği günler olmuştur. Böyle bir durumda yapılması gereken şey; Allaha sığınmak ve sabretmek. Her karanlığın sonunda bir aydınlık vardır, her darlığın sonunda bir ferahlık vardır. Cenab-ı Haktan asla umudumuzu kesmememiz lazım. Allah nasip etti; seninle böyle karşılaşmamızı vesile etti ve işi tatlıya bağladık. Bundan sonra her şey daha güzel olacak, canını sıkma” nasihatında bulundu.

Öte yandan T.T.’nin bindiği taksinin köprüden geçici sırasında kapıyı açıp atladığı bu sırada göğsünden yaralandığı, T.T’ye ilk müdahaleyi de başbakanlık doktorlarının yaptığı öğrenildi. T.T.’nin nikahın ardından hastaneye götürüldüğü öğrenildi. l TANER YENER İstanbul DHA