Siyaset Leyla Zana’nın vekilliği düşürüldü

Leyla Zana’nın vekilliği düşürüldü

12.01.2018 - 01:30 | Son Güncellenme:

1 Kasım 2015 seçiminden sonra TBMM Genel Kurulu’nda milletvekili yemini ederken “Türk milleti” yerine “Türkiye milleti” dediği için andı kabul edilmeyen HDP Ağrı Milletvekili Leyla Zana’nın milletvekilliği düşürüldü. TBMM Genel Kurulu’nda yapılan oylamaya 324 milletvekili katıldı. 302 kabul, 22 ret oyu kullanıldı.

Leyla Zana’nın vekilliği düşürüldü

53 HDP’li kaldı

Haberin Devamı

AK Parti ve MHP grupları “milletvekilliğinin düşürülmesi” yönünde oy kullanırken CHP grubu oylamaya katılmamayı tercih etti. Ancak bazı CHP’li vekiller Genel Kurul salonuna girerek “red” oyu verdi. CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel, Musa Çam, Mahmut Tanal, Sibel Özdemir, Niyazi Nefi Kara ve Şenal Sarıhan “red” oyu kullanan CHP’li vekiller oldu. Zana, 1994’te üyesi olduğu DEP’in kapatılmasından 24 yıl sonra ikinci kez Meclis’ten çıkarılmış oldu. Parlamentoda HDP’nin 54 olan sandalye sayısı 53’e düştü.

HDP grubundan 10 milletvekili de tutuklu bulunuyor. Zana, sağlık sorunlarıyla mücadele ettiği için Diyarbakır’da doğduğu köyde günlerini geçiriyor. TBMM’deki sekreteryası ve bürosu daha önce kapatılan Zana’nın 2015’ten beri emanete alınan maaşı bütçeye aktarılacak.

Haberin Devamı