Siyaset Liyakat sahibi bakanlar olacak

Liyakat sahibi bakanlar olacak

07.07.2018 - 01:30 | Son Güncellenme:

.

Liyakat sahibi bakanlar olacak

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın pazartesi açıklayacağı ‘partisiz bakanlardan oluşacak kabineye’ dair mevcut bakanlar da değerlendirmelerde bulundu. Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, “Daha objektif olacak yani işi bilen, liyakat sahibi bakanlar olacak” dedi. Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkci de dışarıdan bakan olacağına dair “Garipsenecek bir durum yok. İlla partili olmasına gerek yok” diye konuştu.

Haberin Devamı

Bazı bakanlar, dün Ak Parti Genel Merkezi’ndeki Ak Parti Genişletilmiş İl Başkanları Toplantısı sonrasında, gazetecilerin sorularını yanıtladı.

‘Gönül bağı esas’

Eroğlu, yeni kabineye ilişkin soru üzerine, “Daha objektif olacak yani işi bilen, liyakat sahibi bakanlar” ifadesini kullandı. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın, seçimlerden sonra kendisine gelen raporlarda bazı eleştiriler olduğunu, vatandaşın tevazu aradığına yönelik sözlerinin hatırlatılması üzerine Eroğlu, “Tevazu olmadan yani burnundan kıl aldırmayan insanlar, halka gönül bağı kuramaz. Burada gönül bağı kurmak esastır. Vatandaşa hizmet etmek için tevazu sahibi olmak lazım” dedi.

‘Garipsenmemeli’

Tüfenkci de yeni kabineye ilişkin soruya, “Sürpriz değil, Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi’ni iyi anlamışsak, bunda garipsenecek bir durum yok. Dışarıdan atanabilir, partinin dışından atanabilir, illa partili olmasına gerek yok. Cumhurbaşkanlığımızın takdirinde ve birlikte çalışacağı, başarılı olacağı her Türk vatandaşıyla çalışabilir. Dolayısıyla gayet normal” karşılığını verdi.

Haberin Devamı

Kültür ve Turizm Bakanı Numan Kurtulmuş ise Erdoğan’ın konu üzerinde çalıştığını belirtti. Kurtulmuş, yeni kabinenin hayırlı olması temennisinde bulundu.