Siyaset Mehmet Ali Çelebi AK Parti’ye geçti

Mehmet Ali Çelebi AK Parti’ye geçti

12.10.2022 - 07:00 | Son Güncellenme:

CHP’den istifa edip Memleket Partisi’ne geçen ve bir süre önce buradan da ayrılan Bağımsız İzmir Milletvekili Mehmet Ali Çelebi, AK Parti’ye katıldı.

Mehmet Ali Çelebi AK Parti’ye geçti

AK Parti Teşkilat Başkanı Erkan Kandemir, Twitter hesabından Çelebi ile AK Parti Genel Merkezi’nde çekilmiş bir fotoğrafı, “Ailemize hoşgeldin. Sayın Mehmet Ali Çelebi’nin üyelik işlemlerini tamamladık” notuyla paylaştı. Kandemir, Çelebi’nin rozetini bizzat Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın takacağını kaydetti.

Haberin Devamı

Siyasette yoluna AK Parti’de devam edeceğini sosyal medya hesabından duyuran Çelebi, açıklamasında “Açıktan tarafım. PKK-Öcalan severlerin hoş görüldüğü denklemlerde olmam düşünülemez...  Kimsesizlerin kimsesi cumhuriyetimizin neferi, Atatürk’ün askeri, Türk Milleti’nin sesi olarak yoluma Cumhur İttifakı çatısı altında AK Parti’de devam edeceğim” dedi. Kendisini partiye Cumhurbaşkanı’nın davet ettiğini belirten Çelebi, “Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’a şükranlarımı sunuyorum” ifadelerini kullandı.

RTÜK üyeliği AK Parti’de kaldı

Çelebi’nin AK Parti’ye geçişiyle Meclis’teki sandalye sayısına göre parti kontenjanlarının belirlendiği RTÜK’teki üyelik sayısı dağılımı da değişti. AK Parti kontenjanından seçilen Taha Yücel’den boşalan üyelik için İYİ Parti kontenjanından gösterilecek adaylar yarışa girecekti. Çelebi’nin AK Parti’ye katılmasıyla  üyelik AK Parti’de kaldı.