Siyaset Mersin’de Kocamaz’ın yerine Yılmaz aday

Mersin’de Kocamaz’ın yerine Yılmaz aday

01.03.2019 - 01:30 | Son Güncellenme:

İYİ Parti ve Demokrat Parti (DP) liderleri, Yüksek Seçim Kurulu’nun (YSK) DP’nin Mersin Büyükşehir adayı Burhanettin Kocamaz’ın “adaylığını düşürmesi” üzerine yeni isim üzerinde uzlaştı. Mersin İl Seçim Kurulu’na dün yapılan başvuruda İYİ Parti kurucularından Ayfer Yılmaz, DP’nin Mersin Büyükşehir adayı olarak bildirildi.

Mersin’de Kocamaz’ın yerine Yılmaz aday

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, dün Türk Metal Sen’de gazetecilerin sorusu üzerine “Mersin’de güçlü bir şekilde tekrar Büyükşehir Belediyesi’ni yönetmek üzere talip olacağız” derken, ismin müracaatın ardından duyurulacağını söyledi. Akşener’in ismi DP’nin müracaatından sonra açıklaması beklenirken, Kocamaz aynı saatlerde Mersin’de, “DP’nin adayının Ayfer Yılmaz” olduğunu duyurdu.

Haberin Devamı

Akşener, İYİ Parti’nin Gölbaşı Seçim Koordinasyon Merkezi açılışında yaptığı konuşmada ise “Teklif benden, arkadaşlarımızdan ve Burhanettin Bey’den gitti Ayfer Yılmaz’a. O da ‘peki’ dedi. Çok güçlü bir adayla tekrar rekabetin içinde yer alacağız. Pazartesi günü Ayfer Hanım’la birlikte Mersin’e gidiyoruz” ifadelerini kullandı.

‘Yılmaz bu işi sahiplenmiştir’

Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz dün yaptığı açıklamada kendi adaylıklarının artık bitmiş durumda bulunduğunu belirterek, “Bu memlekette demokrasiye sahip çıkacak, ülkeyi bugün yaşanan Mersin odağındaki bu kumpasların önüne geçerek bu badireyi atlatacak elbette yiğit, cesur, memleket, demokrasi sevdalıları vardır. İnşallah bugün bu konuyla ilgili hepinizin ve Türkiye’nin çok yakından tanıdığı değerli bir devlet adamı, bu ülkeye hizmeti geçmiş, bu ülkede ekonomiden sorumlu devlet bakanlığı yapmış Sayın Ayfer Yılmaz bu işi sahiplenmiştir” diye konuştu.

İYİ Parti Muş adayı istifa etti

İYİ Parti’nin Muş Belediye Başkanı adayı Erkan Çelikoğlu, dün adaylıktan istifa etti. İYİ Parti İl Başkanı Ramazan Aşık, yeni adayı iki gün içinde açıklayacaklarını bildirdi. Aşık, belediye başkan adayı Çelikoğlu’nun istifasını sosyal medya hesabından duyurdu.

İl teşkilatı olarak tam destek verdikleri Çelikoğlu’nun aday tanıtım toplantısına da katıldığını ifade eden Aşık, istifaya bir anlam veremediklerini bildirdi. DHA