Siyaset MHP’den CHP’ye sert eleştiriler: CHP halay havasından yanık gazele döndü

MHP’den CHP’ye sert eleştiriler: CHP halay havasından yanık gazele döndü

10.05.2019 - 01:30 | Son Güncellenme:

MHP Genel Başkan Yardımcısı Semih Yalçın ve MHP Genel Sekreteri İsmet Büyükataman, dün yazılı açıklama yaparak CHP’ye yönelik sert eleştirilerde bulundu.

MHP’den CHP’ye sert eleştiriler: CHP halay havasından yanık gazele döndü

CHP Grup Başkanvekili Engin Özkoç’un açıklamalarını ve CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’ye yönelik sözlerini eleştiren Yalçın, “Kılıçdaroğlu, hıncını Sayın Devlet Bahçeli’den çıkarma işini avanesine havale etmiş olmalı ki CHP sözcülerinden Engin Özkoç dün çıkıp MHP lideri Sayın Bahçeli hakkında bir alay seviyesiz ve boş iddia dillendirmiştir. Özkoç’un açıklamaları da tıpkı patronu Kılıçdaroğlu gibi Türkiye’nin gerçeklerinden, politikanın dinamiklerinden bihaber zavallı bir kafanın hezeyanlarını yansıtmaktadır” ifadelerini kullandı.

Haberin Devamı

‘7 Kocalı Hürmüz’

İstanbul Belediye Başkanlığı seçiminin iptalinden CHP’nin, halay havasından yanık gazele döndüğünü savunan Yalçın, “CHP, HDP ile 31 Mart 2019 yerel seçimlerine yönelik kripto iş birliğini gizlemek için iki yüzlü demokratlığı, ‘Ben de milliyetçiyim’ mavrasını ve ‘TC’ ibaresine sahip çıkıyor gibi görünmeyi, gerçek yüzünü gizlemek için maske olarak kullanmıştır. CHP’nin bu kırılgan ve saydam maskesi, 23 Haziran’da zillet ittifakının yaşayacağı yıkım, sefalet ve perişanlığı önleyemeyecektir” sözlerine yer verdi.

Büyükataman ise, “Tencere tavalarla kuru gürültü yaparak ‘Gezi’cilere, seçimi boykot söylentileriyle PKK’ya, ‘Her şey çok güzel olacak’ sloganıyla ‘FETÖ’ye sinyal veren CHP, 7 Kocalı Hürmüz’e dönmüş durumdadır. CHP her ne kadar ‘Bizim yapmadığımız hukuksuzluk yüzünden, kazandığımız seçim neden iptal ediliyor?’ gibi ucube bir savunmanın ardına sığınsa da bu panik ve telaş hâlleri şüphe uyandırmaktadır” dedi.

Haberin Devamı

Eski Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, eski Başbakan Ahmet Davutoğlu ve eski TBMM Başkanı Bülent Arınç’ın açıklamalarını da eleştiren Büyükataman, “Hedef şaşırtmak isteyenlerin yedek kuvvet olarak Eski Cumhurbaşkanı ve Başbakan’ı devreye sokması kendileri adına büyük bir hezeyandır. ‘Prenses’in Gül’ü hem korkaktır hem de şansını yeniden denemekten vaz geçmemektedir. Eski Başbakan’ın yeni bir stratejik derinlikle CHP saflarında yer alması gelebilecek felaketleri göstermesi adına manidardır. Apo’ya temiz kâğıdı vermek için gözyaşı döken sulu göz Arınç’ın ‘İnsanın böyle dostu varsa düşmana gerek’ yok dedirten çıkışları demokrasi adına olmadığına göre ne adına olduğu belli değil midir?” dedi.