Siyaset MHP'li Vural Erdoğan'a: Beyaz Saray'da değilsin

MHP'li Vural Erdoğan'a: Beyaz Saray'da değilsin

21.05.2012 - 17:10 | Son Güncellenme:

MHP Grup Başkanvekili Oktay Vural, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın “millet” tanımı yaptığını belirterek, “Zannedersin ki Obama’nın metnini almış. Beyaz Saray değil, oturduğun koltuk Abraham Lincoln’ün koltuğu da değil. Türkiye’yi bir otel zannediyor. Sen kimsin millet tarifi yapıyorsun. Siyaset terzisi almış eline biçiyor, kesiyor” dedi.

MHPli Vural Erdoğana: Beyaz Sarayda değilsin

TBMM’de basın toplantısı düzenleyen MHP Grup Başkanvekili Oktay Vural, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın açıklamalarına yanıt verdi. Vural, şöyle konuştu:

Haberin Devamı

“Terör örgütü yanı başımızda duruyor Başbakan şikayet ediyor. Kim besliyor onları, beslenmesine niye izin veriyorsun? Orada merkezi besliyor, birilerine büro açmasını sağlıyor o merkezin temsilcileri Oslo’da müzakere yapıyorlar. Sayın Başbakan buradan kalkıp konuşuyor, konuşurken bir dön bak ya.”

-“MERKEZİN OSLO OFİSİNİ AÇAN SEN DEĞİL MİSİN”-

Başbakan’ın, “Birileri gitmiş Kuzey Irak’ta, Kandil Dağı’nda bir taşeronluk ofisi açmış. Bu ofiste ne yazık ki kanla, canla alışveriş yapılıyor” dediğini ifade eden Vural, “Bu ne perhiz bu ne lahana turşusu. Kandil’i besleyenler Barzani geliyor burada ağırlanıyor, Başbakan şikayet ediyor, kimi kime şikayet ediyorsun sen ya. Merkezin Oslo ofisini açan sen değil misin? Al birini vur ötekine” dedi.

Haberin Devamı

Başbakan’a karne veren Vural, “Sayın Başbakan’ın karnesine bakıldığı zaman hal ve gidiş sıfır, laf çok icraat yok. Bu kadar lafı söylüyor da biraz da icraat gerekir. Bir gün öyle bir gün böyle konuşan sensin” dedi.

-“BEYAZ SARAY DEĞİL”-

“Nutuk atarken bir de milletin tanımını yapıyor” diye Vural, şöyle dedi:

“Zannedersin ki Obama’nın metnini almış. Yani yanlış yerde yapıyor bu konuşmayı. Beyaz Saray değil, oturduğun koltuk Abraham Lincoln’ün koltuğu da değil.

Türk milleti diyemeyenlerin bugün kalkıp ABD’yi bir örnek olarak gösteren bir tanımlamayla gerçekten Türkiye’yi yöneten bir Başbakan olması Türkiye’nin bir talihsizliğidir.

Zannedersin ki Türkiye bu millet bir otelde yaşayanların, otel zannediyor burayı, Türkiye’yi bir otel zannediyor. Bu otelde herkes kalabilir, herkes kalıyor, bunun adı da millettir diye tanımlıyor. Milleti tanımayanlar kendi kendine millet tarifi yapıyor, sen kimsin millet tarifi yapıyorsun. Siyaset terzisi almış eline biçiyor, kesiyor. Zannedersin ki bir sosyolog.”

Başbakan’ın konuşmalarında Mehmet Akif Ersoy’un sözlerini ifade ettiğini belirten Vural, “PKK’nın terör örgütünün sözde marşı eşliğinde saygı duruşunda bulunan senin genel başkan yardımcıların değil miydi? Şehide kelle, teröristbaşına ‘sayın’ diyen biri. Herhalde Sayın Başbakan şimdi ‘sayın” demekte suç olmaktan çıkmış herhalde bu karardan mutludur herhalde” dedi.

Haberin Devamı

-“TÜYLERİM DİKEN DİKEN OLUYOR”-

Başbakan’ın açıklamalarına işaret eden Vural, şöyle dedi:

“Kiralık katillerle Oslo’da müzakere eden sen değil misin? Oslo’da kimlerle görüştünüz Sayın Başbakan, bu terör baronlarıyla müzakere yapmadınız mı? Terör baronu hayatta çünkü sen onla Oslo’da görüşme yapıyordun. Şunu sormak lazım, bu adam nasıl da orada durabiliyor. Sen cesaretlendiriyorsun, muhatap alıyorsun, müzakere ediyorsun, ayağına ceviz ağacının altına basın trübünü kurduruyorsun ondan sonra kalkıp burada ‘Kandil’de temsilcilik açmışlar’ diye söylüyor. ‘Kanla alışveriş yapıyorlar’ diyor. Tüylerim diken diken oluyor ya. Bunu söyleyen Sayın Başbakan sen ne yapıyorsun peki? Orası bir merkez ise bu merkezi yaşatan Barzani’nin altına kırmızı halı döşeyen sen değil misin? Bu terör baronlarıyla Kandil’de müzakereleri Oslo’da yapan sen değil misin?

Terör örgütü yanı başımızda duruyor Başbakan şikayet ediyor. Kim besliyor onları, beslenmesine niye izin veriyorsun? Orada merkezi besliyor, birilerine büro açmasını sağlıyor o merkezin temsilcileri Oslo’da müzakere yapıyorlar. Sayın Başbakan buradan kalkıp konuşuyor, konuşurken bir dön bak ya.”

Haberin Devamı

-“KİM SEMİRTİYOR?”-

“Evlere şenlik bir hükümet” olduğunu savunan Vural, “Böyle bir aymazlık, bilgisizlik, kayıtsızlık, bu millet daha ne kadar can verecek, bu millet daha ne kadar milli kimliğini tartıştıracak, yeter artık diyorum. Kandil’de besleyenleri muhatap alanlar, kırmızı halı döşeyenler bunlar değilmiş gibi. Başbakan’ın bugün terör baronları semiriyor, semirten kim orada, kim semirtiyor?” diye sordu.

-“EY BAŞBAKAN BU İSTİHBARATLAR NETİCESİDE ACABA BU KONUDA KARARI VEREN SEN MİSİN?”-

Uludere’de istihbarat tartışmasına değinen Vural, “Uludere’de ne dediler, milli kaynaktan sağlanmıştır istihbarat, Başbakan kalkmış diyor ki 31 dakika ABD’den alındı, hani milli kaynaklardan alınmıştı? AKP’nin sözcüsü diyor ki Obama’yı zor durumda bırakmak için yapıldı. ABD’yi koruma ve kollama partisi haline dönüşmüş. Bir AKP sözcüsü ABD Başkanını savunur hale geliyor. Görülüyor ki Uludere’de istihbarat Sayın Başbakan’ın ifadesi başka yerlerde başka şeylerde olabilir bilemiyoruz ama ABD predatörlerinden alınan bilgilerde varmış, demek ki yalan değilmiş hani yalandı. Burada bir soru soruyorum ey Başbakan, bu istihbaratlar neticesinde acaba bu konuda kararı veren sen misin? Sayın Başbakan’ın çıkıp bu ABD istihbaratının da dahil olduğu bu süreçle ilgili sorumluluğunu ifade etme vakti gelmiştir” dedi.

Haberin Devamı

-SORULAR-

Bir basın mensubunun, “Başbakan’dan nasıl bir açıklama bekliyorsunuz?” sorusuna Vural, “Kendisi söylüyor, kurallar bellidir öyle yapılmıştır diyor. Kurallar belliyse nasıl yapıldığını açıklasın, kendisinin haberi var mı, yok mu? Talimat verdi mi, vermedi mi? Türkiye Cumhuriyeti devletinin kimler tarafından nasıl bir tuzağa düşürüldüğü konusundaki karar sürecinin elbette açıklanması gerekiyor” yanıtını verdi.

“Yargıtay'ın sayın ve gerilla açıklamasını nasıl değerlendiriyorsunuz?” sorusunu da Vural, “Buna ilk sayın diyen Sayın Başbakan’dı, ona bu soruyu sorsanız daha iyi olur. Herhalde bu bakımdan mutlu olmuştur. Sayın Başbakan’a sormakta fayda var. Yeni Anayasa'da kendilerinin arzu ettikleri bu süreç içerisinde yargıyı kullanarak acaba bölücü talepler için yeni bir yol temizliği midir, değil midir? Bu karar vicdanlara sığmaz, yargı vicdanlara sığmalıdır. Milletin egemenliğini kullanan yargının verdiği bu kararı vicdanları yaraladığını ifade etmek isterim. İnsanları acımasızca öldüren bir kişiye sayın ifadesini yakıştırmak Türk Milleti egemenliğini kullanan yargı açısından da düşünülmesi gereken bir olgudur. Yargının siyasileşmesinin doğuracağı en vahim sonuçlardan biri de budur. Umarım yargı katilleri, insanlık suçu işleyenleri sayın ifadesini kullananlar karşısında millettin vicdanının temsilcisi olur” şeklinde yanıtladı.