Siyaset ‘Millet çektiklerini unutacak zannediyor’

‘Millet çektiklerini unutacak zannediyor’

08.11.2022 - 07:00 | Son Güncellenme:

CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Faik Öztrak, MYK gündemiyle ilgili Parti Genel Merkezi’nde dün basın toplantısı düzenledi.

‘Millet çektiklerini unutacak zannediyor’

Cumhurbaşkanı Erdoğan ve AK Parti hükümetine sert eleştiriler yönelten Öztrak özetle şunları söyledi:

Haberin Devamı

VAHŞİ BATI: Bu ülkede kimin hapse gireceğine, kimin malına, mülküne el konacağına, bağımsız mahkemeler değil, sarayın kibirli mukimi karar veriyor. Erdoğan’ın bu anlayışıyla, ülke, parayı verenin düdüğünü çaldığı, isteyenin istediğini yaptığı Vahşi Batı’ya döndü. Türkiye’nin AVM’lerinde, restoranlarında, sokaklarında, uluslararası mafya hesaplaşıyor. Sırp mafya grupları İstanbul’da infazlar yapar, villaların bahçelerini mezarlığa çevirir. İstanbul, cellatların, uluslararası mafyanın Asri Mezarlığı’na dönmüş. Ülkeyi yönetenlerden tık yok.

MERAKLA BEKLİYORUZ: Anlaşılan Erdoğan’ın referandum yapabilmek için gözü dönmüş vaziyette. Çakma Orban’lığa özeniyor. Referandum sandığıyla millete çektirdiklerini unutturmaya çalışıyor. İki sandık getirecek. Öbür sandıkta milletin çektiklerini millet unutacak zannediyor. Daha geçtiğimiz hafta bu partiye demediğini bırakmayan Bahçeli’nin bugün neler söyleyeceğini de merakla bekliyoruz. İnsan hakları konusunda referandum olmaz. Türkiye’de kadının ne giyip ne giymediğine müdahale edilmesini önleyen kanun teklifimiz Meclis’te. İktidar eğer samimiyse gelsinler bir günde bu yasayı çıkartalım.

Haberin Devamı

Anayasa değişikliğine destek vermeyecek

MEHTAP GÖKDEMİR/ ANKARA - CHP, AK Parti’nin hazırladığı başörtüsü ve ailenin korunmasıyla ilgili anayasa değişikliği teklifine destek vermeyecek. CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, partisinin MYK toplantısında kurmaylarına, “O konudaki düşüncelerimizi grup başkanvekillerimiz zaten ifade etti. Grup başkanvekilimiz kabulü yaptı, gereken yanıtı verdi” diye konuştu.

CHP lideri Kılıçdaroğlu, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’nun, “Haftada ortalama 5 bin uyuşturucu satıcısını veya imalat yapanı gözaltına alıyoruz” sözlerine de, “Baronları yakalaması lazım önce. Bataklığı kurutmak için önce baronları yakalamak gerekir” karşılığını verdi. 
Öte yandan Kılıçdaroğlu, 11 Kasım Cuma günü Bursa’da olacak.