Siyaset Muhtar maaşları 4250 lira olacak

Muhtar maaşları 4250 lira olacak

20.01.2022 - 07:01 | Son Güncellenme:

"Muhtar maaşlarının asgari ücretin altında kalmasına gönlümüz razı olmadı" diyen Cumhurbaşkanı  Erdoğan, yapılan değerlendirme sonunda muhtar maaşını asgari ücret seviyesine (4 bin 250 lira) yükseltme kararı aldıklarını söyledi.

Muhtar maaşları 4250 lira olacak

Aslıhan Altay Karataş - Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, muhtarlara maaş artışı müjdesi vererek "Muhtar maaşlarının asgari ücretin altında kalmasına gönlümüz razı olmadı. Yaptığımız değerlendirme sonunda muhtar maaşlarını asgari ücret seviyesine, yani 4 bin 250 liraya yükseltme kararı aldık. Birileri atar tutar, biz yaparız" dedi.

Haberin Devamı

Erdoğan, yaklaşık 2.5 yıllık aranın ardından Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde muhtarlarla bir araya geldi. 51. Muhtarlar Toplantısı'na yaklaşık bin 500 muhtar katıldı. Yemekli buluşmada muhtarlara Anadolu aşı çorbası, zeytinyağlı vişneli yaprak ve lahana sarma, peynirli su böreği, kuzu fırın, acem pilavı ve frambuazlı trileçe ikram edildi. Erdoğan, muhtarlara hitabında özetle şunları söyledi:

35 BİNE YAKIN MUHTAR: Muhtarlarımızla geniş katılımlı ilk toplantımızı Ocak 2015'te yapmıştık. Mayıs 2019’a kadar 50 ayrı toplantı gerçekleştirdik, 35 bine yakın muhtarımızla bir araya gelme, yüz yüze ru-be-ru görüşme imkanı bulduk. Bugün de yaklaşık bin 500 muhtarımızla birlikteyiz. Bu ülkemizde hiçbir cumhurbaşkanının, başbakanın, hiçbir siyasetçinin başaramadığı bir rekor.

Haberin Devamı

CUMHUR İTTİFAKININ İCRAATI: Bir müjde vermek istiyorum. Hükümete geldiğimizde muhtar maaşları neydi? 97 liracık, bu yılbaşı itibariyle 3 bin 392 lira seviyesine kadar çıkarmıştık. Ayrıca bin 726 lira tutarındaki SGK primlerini de karşılamaya başlamıştık. Muafiyet sağladığımız silah ruhsatı harcının da 10 bin 359 lira olduğunu hatırlatmak istiyorum. Muhtar maaşlarının asgari ücretin altında kalmasına gönlümüz razı olmadı. Yaptığımız değerlendirme sonunda muhtar maaşlarını asgari ücret seviyesine, yani 4 bin 250 liraya yükseltme kararı aldık. Birileri atar tutar, biz yaparız. Hayata geçmesi için gereken kanuni değişikliği en kısa sürede yapacağımız yeni maaşlarının muhtarlarımıza hayırlı olmasını diliyorum. Lafta değil ha, ben icraat konuşuyorum. Cumhur İttifakının icraatı olarak bunu göreceksiniz.

GÜVENLİK KAMERASI: Bir başka önemli çalışmamız da muhtarlık hizmet binaları ile ilgili. Köy konağı tarzında ve mahalli mimariye uygun inşa edeceğimiz hizmet binalarıyla ilgili proje çalışmalarını tamamladık, yerlerini önemli ölçüde belirledik inşasına yakında başlıyoruz. Kadın muhtarlarımızın görev yaptığı yerlere öncelik vermek suretiyle, muhtarlık hizmet binalarımızı güvenlik kamerası sistemleriyle donatıyoruz.

MUHTARLAR CANDIR: Yaklaşık 2.5 yıllık aranın ardından sizlerle hasret gidermenin bahtiyarlığı içindeyim. Bugün bir kez daha tüm kalbimle hissettim ki muhtarlar candır, yoldaştır, omuzdaştır, sırtınızı güvenle dayayacağınız birer dağdır. Sizleri özlemişiz. Bu buluşmaları taklit etmeye kalkanlar çıksa da biz muhtarlarla aramıza kimseyi sokmayız. Çünkü bizim sizinle kader bağımız var. Siyasi hayatımız bitirilmek istenirken bu kardeşiniz için gazeteler 'muhtar bile olamaz' manşetleri atmıştı. Bu ifade zihin dünyalarında muhtara biçtikleri değeri gösteriyor. Bu manşetleri attıran tek parti faşizmi zihniyetinin geçmişte bir gecede muhtarların mühürlerini toplatarak, tüm muhtarlıkları kapatmaya teşebbüs ettiğini de biliyoruz. Kim bu zihniyet? CHP. Siz şimdi onların muhtar sevdalısı kesildiklerine bakmayın. Yalan yanlış konuşuyor, muhtarın yanına katip koyacakmış. İnanıyor musunuz bunlara? Bunların işleri güçleri palavra. Dürüst olun. Önce elinizdeki belediyelerde muhtar kardeşlerimize destek verin de görelim. Dürüstlük bunların semtine uğramamış. Bu oyunlara gelmeyeceğiz. Bu oyunları muhtarlar bozacak..

Haberin Devamı

KADIN MUHTARLAR TOPLANTISI: Bir sonraki toplantıyı da inşallah kadın muhtarlarımızla yine bu salonda yapmayı planlıyoruz. Sadece kadın muhtarlarımız, şimdiden hazırlanın. Birileri niye bunu sadece kadınlarla yapıyor diyebilirler. Hiç takmayın kafanıza. Biz kadınlarla verilecek mücadelenin ne kadar kutsal olduğunu iyi biliriz. Muhtarlar buluşmalarımız en büyük en kapsamlı demokrasi şölenlerinden biri olarak siyasi tarihimize geçmiştir. Türkiye bir devrim, dünyada bir değişim yaşayan ülke. Bay Kemal diyor ki bunları neyle yapıyorsun? Yap-işlet-devret’le yapıyoruz. Arkadaşlarımız anlatıyor, ama anlamıyorlar. Basmıyor.

Haberin Devamı

‘2023’te hayati bir tercihte bulunacağız’

Savunma sanayinde yerli ve millilik oranı yüzde 80’e yükseldi. Bunlar yerli tüfek dahi yapamıyordu. Ülkemizi dünyanın ilk 10 ekonomisi sokma hedefine doğru yürüyoruz. Bugün ülke olarak öyle kritik bir noktadayız ki ya bu mücadeleyi başararak evlatlarımıza gururla teslim edeceğimiz 2053 vizyonunu miras bırakacağız ya da yeniden istikrarsızlık batağına sürükleneceğiz. Ülkemizi bir grup kifayetsiz muhterisin kendi kısır çıkarları uğruna Kandil’in ve Pensilvanya’nın ‘iktidara geliyoruz’ çemkirişlerine maruz bırakanları Allah da affetmez millet de affetmez. Milletçe 2023’te işte böylesine hayati bir tercihte bulunacağız. Şimdi burada sizlerden 2023 için söz vermenizi istiyorum. Milletimiz nezdinde muhtar sözünün eri demektir. Sizlerden mücadelemize destek vermenizi bekliyorum.

Haberin Devamı

ABUK SABUK FİYATLANDIRMA: Bir süredir kur-faiz- enflasyon şer üçgeninde tekrar sahnelenmeye çalışılan serencamın elbette her vatandaşımıza bir maliyete olmuştur... Kurun istikrar kazanmasıyla artık kimse, bu bahaneyle abuk sabuk fiyatlandırma peşinde koşamayacak... Artık piyasalarda bir daha dengesiz döviz talebinden kaynaklanan bir dalgalanmanın yaşanmayacağını düşünüyoruz. Ülkeyi sıkıntıya sokma pahasına türlü yollara tevessül edenlerin de aç gözlülüklerinin bedelini ödeyeceğini hatırlatmak isterim. Tıpkı kur gibi enflasyonun üzerindeki köpüğü de kısa bir sürede alacağımıza inanıyorum... Sıkıntılarımız yanında umutlu olmak için de çok sebebimiz var.