Siyaset Mülteci konusunda bizim tavrımız net

Mülteci konusunda bizim tavrımız net

07.05.2022 - 07:00 | Son Güncellenme:

İzmir’de konuşan CHP Sözcüsü Faik Öztrak, isim vermeden AK Parti Grup Başkanvekili Bülent Turan ve İçişleri Bakanı Soylu’nun açıklamalarına tepki gösterdi, hükümetin mülteci politikalarını eleştirdi...

Mülteci konusunda bizim tavrımız net

CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Faik Öztrak, İzmir’de düzenlediği basın toplantısında gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulundu. Öztrak özetle şunları söyledi:

Haberin Devamı

ZAMLARA TEPKİ: Ramazan Bayramı, aynı zamanda ‘Şeker Bayramıdır.’ Evde bir tatlı yapmaya kalksanız toz şekerin fiyatı son bir yılda yüzde 115 zamlanmış. Kesme şeker yüzde 136 zamlanmış. Meyve suyu yüzde 115 zamlanmış. Lokum yüzde 126, çikolata yüzde 93 zamlanmış. Şeker Bayramı’nda, şekerin bile tadını kaçırdılar. Eşinizle, çocuğunuzla yurt içinde bir haftalık tatile gitmeye kalksanız, paket turların fiyatı son bir yılda yüzde 591 zamlanmış. Otel ücretleri son bir yılda yüzde 189 zamlanmış. Otobüs bileti son bir yılda yüzde 236 zamlanmış. Millet memleketine arabayla gitmeye kalksa, son bir yılda LPG yüzde 211, mazot yüzde 229, benzin yüzde 168 zamlanmış. Arabanın kontağını çevirmek, artık cesaret ister olmuş..

Haberin Devamı

KİMYALARI BOZULUYOR: TBMM’de, hem de ‘İnsan Hakları Komisyonu Başkanı’ sıfatı taşıyan bir saygısız, milletin tertemiz oylarıyla vekâlet verdiklerine, insanın burada tekrarlamaktan hicap duyacağı, ağza alınamayacak küfürler etti. AK Parti’nin Meclis grubunun başkanvekili de millete hakaret etmekten geri durmadı. Kendilerinden olmayanları ‘dangalak’ ilan etti. Seçimleri kaybedeceklerini Millet İttifakı’nın kahir ekseriyetle seçimi kazanacağını gördükçe bunların kimyaları bozuluyor. Bayramda millete ‘dangalak’ diyecek kadar kendinden geçen bu grup başkanvekilinin, siyasetteki ağırlığının takdirini milletimiz yapacaktır.

İŞGAL ETTİRDİLER: Ülkemizi, mültecilere işgal ettirdiler. Egemenliğimizi ise 3-5 milyar dolarlık SWAP için, Suudi mahkemelerine ipotek ettiler. Ne yazık ki kontrolsüz güç, kontrolsüz göçe yol açtı. Sınırlarımız Nasreddin Hoca’nın Türbesi’ne, ülkemiz ise açık hava mülteci kampına döndü.

HADDİNİ AŞMIŞTIR: Aynı atama İçişleri Bakanı dün çıktı, ‘Suriyeliler giderse iş insanları isyan eder’ deyiverdi. Ya şu zenginleri ve parayı sevdiğiniz kadar bu milleti, bu ülkeyi, bu devleti sevseniz ya. Hele bu atama İçişleri Bakanı’nın bir partinin sayın Genel Başkanı için sarf ettiği sözler var ki, tam bir rezalet, kınıyoruz.

DURUŞUMUZ NET: Suriyelileri geri gönderme konusunda başından beri tavrımız nettir. Bütün Suriyelilerin en geç iki yıl içinde ülkelerine gönderilmesi milletimize, aziz milletimize taahhüdümüzdür. Biz taahhüdümüzün arkasındayız.

Haberin Devamı

BİLGİ DAHİLİNDE: (İmamoğlu’nun, Karadeniz turu) İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanımız, kendi memleketine ve komşusu illere Genel Merkezimizin, Genel Başkanımızın bilgisi dahilinde bir bayram ziyaretinde bulunmuştur. Bu geziye kimlerin davet edilip, edilmediği Genel Merkez’imizin işi değildir.

CİDDİYE ALMIYORUZ: (İçişleri Bakanı Soylu’ya yönelik soru üzerine) Bu ülkede kadınları yürüyen merdivenlerde fotoğraflarını çeken, kaçak göçmenleri savunan bir İçişleri Bakanı’nı ciddiye almıyoruz. Cumhuriyetin tüm değerlerini talan edenleri milletimiz eninde sonunda sandıkta evlerine gönderecektir.