Siyaset Nurettin Canikli kimdir, kaç yaşında? Nurettin Canikli biyografisi...

Nurettin Canikli kimdir, kaç yaşında? Nurettin Canikli biyografisi...

24.03.2021 - 15:32 | Son Güncellenme:

Nurettin Canikli kimdir sorusu araştırma konusu olmaya devam ediyor. Ak Parti yeni MKYK listesinde yer alan isimlerden olan Nurettin Canikli kimdir sorusu merak konusu olmaya devam ediyor. Peki Nurettin Canikli 65. Türkiye Hükümeti'nde önce Başbakan Yardımcısı sonrasında Milli Savunma Bakanı olarak görevler yaptı. Peki Nurettin Canikli kimdir? İşte hayatı ve bilinmeyenleri...

Nurettin Canikli kimdir, kaç yaşında Nurettin Canikli biyografisi...

Nurettin Canikli kimdir sorusu araştırma konusu olmaya devam ediyor. Yeni açıklanan Ak Parti MKYK'nın 75 kişilik listesinde kendisine yer bulan Nurettin Canikli kimdir sorusu araştırma konusu olmaya devam ediyor. Daha önce 65. Türkiye Hükümeti'nde önce Başbakan Yardımcılığı sonrasında Milli Savunma Bakanı olarak görev alan Nurettin Canikli'nin hayatı ve kariyeri hakkındaki bilgileri sizler için derledik.

Haberin Devamı

NURETTİN CANİKLİ KİMDİR?

Giresun / Alucra - 1960, Şevket, Aişe.

Yeminli Mali Müşavir; Ankara Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi İktisat ve Maliye Bölümünü bitirdi. Yüksek lisansını İngiltere Sheffield Üniversitesinde Para-Banka- Finansman alanlarında tamamladı.

Maliye Bakanlığında Maliye Başmüfettişi, Gelirler Genel Müdürlüğü Daire Başkanı, Genel Müdür Yardımcısı ve İstanbul Defterdar Vekili görevlerini yürüttü. Ekonomi ve finans konularında köşe yazarlığı yaptı. Kurucu üyesi olduğu AK PARTİ'de Sosyal İşlerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcılığı görevine getirildi.

22, 23, 24 ve 26. Dönemde Giresun Milletvekili seçildi. 22. Dönemde TBMM Kamu İktisadi Teşebbüsleri Komisyonu Başkanı olarak görev aldı. 23 ve 24. Dönemde AK PARTİ Grup Başkanvekilliği görevlerini yürüttü. 62. Hükûmette Gümrük ve Ticaret Bakanı olarak görev aldı. 65. Hükûmette Başbakan Yardımcılığı ve Millî Savunma Bakanlığı görevlerini yaptı.
İngilizce bilen Canikli, evli ve 4 çocuk babasıdır.