Siyaset ‘Önerdiğim iki formül var, görüşeceğiz’

‘Önerdiğim iki formül var, görüşeceğiz’

27.02.2019 - 01:30 | Son Güncellenme:

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener Mersin Büyükşehir başkan adayı Burhanettin Kocamaz’ın Demokrat Parti’den de aday olamaması ihtimaline karşın iki formül üzerinde çalıştıklarını açıkladı.

‘Önerdiğim iki formül var, görüşeceğiz’

Düzce İl Başkanlığı’nda dün gazetecilerin sorularını yanıtlayan Akşener, Millet İttifakı kapsamında CHP’nin destek vereceği İYİ Parti adayı Ömer Küçük’ün kazanacağını belirtti. Akşener, “Mersin’de içimizden ihanete uğradık ama bir kumpasla, komployla karşı karşıya kaldık. Önlemlerini almaya çalıştık. Hukuk gukuk olmuş. Yüzde 100 Sayın Kocamaz haklı olmasına rağmen, YSK Başkanı Sadi Güven bizim temsilcimizle de dalga geçerek, ‘Git genel başkanına söyle, çok gayret ettim’ gibi gayri ciddi bir tavırla bir karar aldı” dedi. “Hukukun olmadığı çarpıtıldığı bir ülkede mücadele ettiğimizi biliyoruz” diyen Akşener “Bu kumpasın ihanetin kimsenin yanına kalmayacağı aşikârdır” ifadelerini kullandı.

Haberin Devamı

‘Komplo var’

Akşener, Kocamaz’a iki formül önerdiğini belirterek “Kocamaz ile Ankara’da görüşeceğim. O seçenekler kendisine aittir. Onun izni kararı olmadan paylaşmam mümkün değil” diye konuştu.