Siyaset PKK'lının şantajı mecliste

PKK'lının şantajı mecliste

08.07.2013 - 14:38 | Son Güncellenme:

.

PKKlının şantajı mecliste

CHP Uşak Milletvekili Dilek Akagün Yılmaz, Hükümet’i, terörist Abdullah Öcalan ile imzaladığı iddia edilen metni açıklamakla tehdit eden PKK’lı Remzi Kartal’ın iddialarını Meclis gündemine taşıdı.

Haberin Devamı

-HÜKÜMETİ TEHDİT ETTİ-

Yılmaz Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın yanıtlaması istemiyle TBMM Başkanlığı’na verdiği yazılı soru önergesinde, çok sayıda gazete ve internet sitesinde yer alan haberlere göre, PKK’lı Remzi Kartal’ın Türkiye Cumhuriyeti Devleti Hükümeti ile terörist Abdullah Öcalan'ın bir mutabakat metni imzaladığını, bu metnin Barış ve Demokrasi Partisi'nin elinde olduğunu ve açılım sürecinin sekteye uğraması halinde bu belgeleri ifşa edeceklerine dair beyanları bulunduğunu bildirdi.

Bu doğrultuda, Hükümetle terörist Abdullah Öcalan arasında herhangi bir mutabakat metni imzalanıp imzalanmadığını soran Yılmaz, “Böyle bir metin varsa içeriği nedir? Eğer böyle bir mutabakat metni imzalanmışsa neden kamuoyu bu konuda bilgilendirilmemiştir, halktan gizlenmeye çalışılan nedir? Yakın tarihte İmralı görüşmeleri adı altında gazetelerde ve internet sitelerinde yer alan, Terörist Abdullah Öcalan’ın ‘Biz Tayyip bey’in başkanlığını destekleriz. Biz AKP ile bu temelde başkanlık ittifakına girebiliriz’ beyanında bulunduğu, daha sonra da Barış ve Demokrasi Partisi'nin de doğruluğunu kabul ettiği belgelerle, bu haberlere konu olan mutabakat metni arasında bir bağ var mıdır?” dedi.

Haberin Devamı

CHP’li Yılmaz, önergesine “Terörist örgüt PKK-KongraGel’in Başkanı olduğu iddia edilen Remzi Kartal’ın tehditlerine, Türkiye Cumhuriyeti Başbakanı olarak boyun eğecek misiniz?” sorusunu da ekledi.