Siyaset 'Rusya geri çekilmeli'

'Rusya geri çekilmeli'

24.02.2022 - 07:01 | Son Güncellenme:

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, EYT'liler Federasyonu üyeleri ile 782 gündür kayıp olan Gülistan Doku'nun ailesinin de katıldığı partisinin grup toplantısında, şu mesajları verdi:

Rusya geri çekilmeli

 

HİÇ GEÇMESİN İSTİYORLAR: Tarkan bir şarkı çıkardı. Şarkıda küfür, hakaret yok. Umut var. Ama bu arkadaşların o umuda bile alerjileri var. Aslında Tarkan "Geççek" diye şarkı yapınca arıza çıkarmaları çok normal. Çünkü hiç geçmesin, hiç bitmesin istiyorlar.

Haberin Devamı

ÜLKEMİZE YANSIMALARI OLACAK: 2008'de Osetya ve Abhazya'nın Gürcistan'dan koparılması, 2014'te Kırım'ın ilhak edilmesi, şimdi de Donbas ve Luhansk'ın Ukrayna'dan koparılmak istenmesi; Rusya'nın, coğrafi olarak genişleme stratejisinin, bir sonucudur. Bunun da ülkemize kaçınılmaz olarak yansımaları olacaktır.

MEŞRU MÜDAFAA HAKKI: Bir ülkenin egemenlik sahasının, başka bir egemen devlet tarafından ihlal edilmesine karşıyız. Rusya öncelikle, işgal ve ilhak ettiği Kırım'dan çekilmelidir. Ukrayna gibi egemen bir ülkenin sınırına asker yığarak ülkelerin toprak bütünlüğüne yönelik tehdit oluşturulması, günümüzde kabul edilebilecek bir tutum değildir. Rusya'yı bir an önce bu askeri tahkimatına son vermeye ve askerlerini geri çekmeye çağırıyoruz.

Haberin Devamı

SİHA SATIŞINA DESTEK: Bu gerilimli ortama rağmen iktidarın, Türkiye'nin Ukrayna'ya SİHA satışına devam etmesi yönündeki kararını olumlu buluyoruz.