Siyaset ‘Saçmalamaya devam etmiş’

‘Saçmalamaya devam etmiş’

07.03.2018 - 01:30 | Son Güncellenme:

Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Aksoy, Pentagon Sözcüsü Manning’in, PKK’lı terörist Ferhat Abdi Şahin için kullandığı ‘General Mazlum’ tanımlamasına çok sert tepki gösterdi

‘Saçmalamaya devam etmiş’

Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Hami Aksoy, ABD Savunma Bakanlığı (Pentagon) Sözcüsü Rob Manning’in PKK’nın sözde üst düzey yöneticilerinden olarak bilinen ve “Mazlum Kobani” adını da kullanan Ferhat Abdi Şahin’i “General Mazlum” olarak tanımlamasına tepki göstererek, “Pentagon Sözcüsü saçmalamaya devam etmiş” dedi.

Haberin Devamı

Aksoy, dün Dışişleri Bakanlığı’nda düzenlediği bilgilendirme toplantısında gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulundu. Aksoy, Manning’in PKK’lı teröriste “general” nitelemesinde bulunmasına ilişkin soru üzerine, şunları söyledi:

‘Haberi var’

“Pentagon Sözcüsü, yine saçmalamaya devam etmiş. PYD/YPG’nin bir terörist örgüt olduğunu hepiniz gayet iyi biliyorsunuz. Geçen bir haber yayımlandı ve ABD’de resmi kurumlar dahil, PYD/YPG’nin PKK’nın bir parçası olduğunu gösteren somut deliller ortaya konuldu. Bundan Pentagon Sözcüsü’nün de haberi olduğunu tahmin ediyorum. Biz gerekli açıklamayı yapmıştık. Daha önce de bu gibi açıklamalar yapıyordu Pentagon Sözcüsü. Yine bir açıklama yapacağız bu konuda.”

Türkiye’nin, Zeytin Dalı Harekâtı’nın başından bu yana sivillerin zarar görmemesi için çaba sarf ettiğini ve insani yardım faaliyetlerini yürüttüğünü vurgulayan Aksoy, “Kızılay ve AFAD İdlib ve Fırat Kalkanı Harekatı bölgesinde 170 bin kişi kapasiteli kamp kurulması konusunda çalışmalara, hazırlıklara başlamış vaziyette” dedi.

Haberin Devamı

ABD Dışişleri Bakanı Rex Tillerson’ın Türkiye ziyaretinde ABD ile Türkiye arasındaki görüş ayrılıklarını ortadan kaldırmak ve karşılıklı güvenin yeniden tesisi amacıyla mekanizma kurulmasının kararlaştırıldığını anımsatan Aksoy, şunları söyledi:

Menbiç toplantısı

“Çalışma gruplarının ilk toplantısının tarihi belli oldu. 8-9 Mart tarihlerinde Washington’da yapılacak. Türkiye’yi Müsteşar Yardımcımız Büyükelçi Sedat Önal temsil edecek. Diğer kamu kurum ve kuruluşlarından temsilciler yer alacak. Böylece özellikle Suriye ve Menbiç konusunun ele alınacağı ilk toplantının gerçekleştirileceğini söyleyebiliriz.”