Siyaset Sağlık sistemi masaya yatırılacak

Sağlık sistemi masaya yatırılacak

21.02.2022 - 07:01 | Son Güncellenme:

CHP'nin sağlık alanında temel politika metni oluşturmak için gerçekleştireceği foruma sağlık alanlarındaki uzmanlar, sağlık sivil toplum örgütleri, aktif meslek icracıları katılacak. Forumla partinin sağlık politikaları netleşecek.

Sağlık sistemi masaya yatırılacak

 

Mehtap Gökdemir / ANKARA
CHP, sağlık politikalarını belirlemek için 5 Mart’ta Ankara’da Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu’nun katılımıyla Türkiye Sağlık Forumu'nu düzenleyecek.

Haberin Devamı

CHP Genel Başkan Yardımcısı Gamze Akkuş İlgezdi başkanlığında düzenlenecek Sağlık Forumu'na, sağlık alanlarındaki uzmanlar, sağlık sivil toplum örgütleri, aktif meslek icracıları katılacak. Sağlık hizmetlerinin üretimini, sunumunu, finansmanını ve ulaşılabilirliğini katılımcı bir anlayışla değerlendirerek, mevcut sistemi sosyal adalet ve temel hak boyutlarıyla yeniden şekillendirmek adına bu forumu düzenlediklerini belirten İlgezdi, şöyle dedi:

“Demokratik ve kapsayıcı yeni bir sağlık politikasını inşa etmemize rehber olacağına inandığımız temel politika metnimizi oluşturmak üzere sağlık alanının tüm bileşenleri ile Türkiye Sağlık Forumu’nu gerçekleştireceğiz.

Ülkemize yeni bir sağlık politikasını demokratik ve kapsayıcı bir yöntemle belirleyeceğiz. Bu kapsamda bize rehber olacak temel politika metnimizi oluşturmak üzere sağlık alanının tüm bileşenleri ile Türkiye Sağlık Forumu’nu gerçekleştireceğiz.”

Haberin Devamı

Forumda yer alacak sunumlar arasında, “Sağlık hizmetlerinin örgütlenmesi, yönetimi ve sağlık hizmeti sunumu”, “Sağlık emek gücü süreci (Planlama, yetiştirme, istihdam)”, “Sağlık hizmetlerinin finansmanı”, “Sağlık bilgi sistemi”, “Tıbbi ürünler ve sağlıkta teknoloji kullanımı” başlıkları yer alıyor.

Bildirge yayınlanacak

5 Mart 2022 Cumartesi günü Ankara’da düzenlenecek olan Türkiye Sağlık Forumu’nun açılışına Kılıçdaroğlu da katılacak. Forumun ardından sonuç bildirgesi açıklanacak. CHP, partinin sağlık politikasını belirleyecek. Gönderilen davetiyelerde de, “Sağlık hizmetlerinin üretimini, sunumunu, finansmanını ve ulaşılabilirliğini katılımcı bir anlayışla değerlendirerek, mevcut sistemi sosyal adalet ve temel hak boyutlarıyla yeniden şekillendirmek adına sizlerle birlikte yol yürümek istiyoruz” ifadelerine yer verildi.