Siyaset ‘Şaibe oluşturma çabaları manidar’

‘Şaibe oluşturma çabaları manidar’

30.06.2021 - 07:00 | Son Güncellenme:

.

‘Şaibe oluşturma çabaları manidar’

İçişleri Bakan Yardımcısı ve Bakanlık Sözcüsü İsmail Çataklı, son dönemlerde sosyal medya mecralarından yapılan FETÖ nedeniyle ihraç edilenlerin geri dönüşleri veya iadeleriyle ilgili paylaşımların, tutarsız, hayatın olağan akışına, devletin işleyişine, ciddiyetine ve prensiplerine uygun olmadığını bellirti.

Haberin Devamı

‘Dedikodu ve tezvirat’

Twitter’dan açıklama yapan Çataklı, dedikodu kaynaklı haberleri ve bunlar üzerinden yapılan tezviratları hayretle ve ibretle takip ettiklerini bildirdi.

Çataklı, şunları kaydetti:

“Geçmişte kamu görevinden çıkarılma işlemlerine karşı çıkanların, bugün kamu görevine iade edilenlerin sanki hiçbir kritere bakılmaksızın birilerinin tavassutuyla iade edildiği gibi gerçekle uzaktan yakından alakası  olmayan şaibe oluşturma çalışmaları manidardır. Bu durum, devlet güvenliği açısından da son derece önem taşıyan ve bu konuda görevli olan kamu kurum ve  kuruluşları ile gayretle görevlerini yerine getirmeye çalışan personel tarafından  titizlikle ve ciddiyetle yürütülen sürece büyük zarar vermektedir.”

Haberin Devamı

‘35 bin 929 ret’

Kamu görevinden çıkarılan kişilerin başvurularının Olağanüstü Hal  İşlemleri İnceleme Komisyonu tarafından değerlendirilip sonuca bağlandığını anımsatan Çataklı, “Bu çerçevede OHAL Kararnameleri ile Bakanlığımız bünyesinde görev yapan 39 bin 597 kişi kamu görevinden çıkarılmış olup bunlardan 39 bin 85’i OHAL Komisyonu’na itirazda bulunmuştur. OHAL Komisyonu’nca şu ana kadar bu başvuruların 38 bin 93’ü neticelendirilmiş, 35 bin 929’u hakkında ret, 2 bin  164’ü hakkında kamu görevine iade kararı verilmiştir” ifadelerini kullandı.