Siyaset 'Sayemde menü zenginleşiyor'

'Sayemde menü zenginleşiyor'

17.06.2018 - 01:30 | Son Güncellenme:

Türkiye’yi karış karış gezdiğini ve değişim rüzgarını gördüğünü dile getiren İnce, Erdoğan’ın Millet Kıraathaneleri vaadi için ise “Önce bedava kek vereceğiz dedi sonra çay ve çorbayı da ekledi. Eskişehir’de tatar böreği de vereceğiz dedi. Sayemde menü genişliyor” dedi

Sayemde menü zenginleşiyor

CHP’nin Cumhurbaşkanı adayı Muharrem İnce dün İstanbul’un ilçelerinde seçim mitingleri düzenledi. Önce Beykoz ardından Üsküdar, Sancaktepe ve Pendik’te seçim otobüsünden kalabalıklara seslenen İnce, Beykoz’dayken otobüsünün çamura batması sonrası bir sonraki programa farklı bir otobüsle yetişti. İlçelerde partililerin yoğun sevgi gösterisiyle karşılanan İnce, kampanya süresince Türkiye’yi karış karış gezdiğini ve sokaktaki değişim rüzgarı ile umudu gördüğünü söyledi.

Haberin Devamı

Erdoğan’ın eleştirdiği Selahattin Demirtaş ziyaretiyle ilgili konuşan Muharrem İnce, “Şimdi gelmiş diyor ki ‘Demirtaş’a gitti’. Ben birine gideceğim zaman sana mı soracağım? Sen kimsin. Evet gittim. Akşenere de gittim. Temel beye de gittim. Demirtaş’a da gittim. Erdoğan, Türkiye için milletimiz için sana bile geldim. Önce gittim Akşener’e başarılar diledim. Sonra Temel Karamollaoğlu’na gittim. Ona başarılar diledim. Sonra Demirtaş’a gittim başarılar diledim. Sonra Erdoğan’a gittim. Saklım gizlim yok. Milletin gözünün önünde yaptım. Sonra dedim ki millet barışsın. Toplum barışsın, uzlaşsın. Sonra gittim 4 adayın hesabına 5’er yüz lira yatırdım. Amacım milleti barıştırmak. Amacım bir büyük şemsiye altında toplanmak. Amacım uzlaşmak” ifadelerini kullandı.

Haberin Devamı

Cumhurbaşkanı Erdoğan’a Türkiye’nin her yerinden seslendiğini, şimdi de evinin dibinden (Üsküdar) seslendiğini kaydeden Muharrem İnce
Erdoğan ile televizyonda karşılıklı ekonomi tartışmak isteğini şu sözlerle yineledi:

‘Madem ustasın gel’

“Madem ustasın madem ekonomistsin İstediğin kanalda, istediğin kadar darınşman al. çık karşıma Erdoğan. Benim de hayalim çıksın bir karşıma da bakalım ne olacak. Madem usta gelsin. Her konuşmasında aynı cümle bunların kafaları basmaz. Yahu senin kafan o kadar basıyordu da ilkokul mezunu FETÖ nasıl kandırdı seni. Her yerde Bay Muharrem, diyordu. Yalova’da Bay Muharrem diyeceği yerde, Bay Erdoğan dedi. Ama Bay Erdoğan yetmez. 24 Haziran’da bay bay Erdoğan.”

İnce şöyle devam etti:

“Danıştay üyesi benim aleyhime twit atıyor, aleyhime konuşuyor general alkışlıyor.. Devlet çöktü, devlet. Benim Cumhurbaşkanlığımda bunların hiçbiri olmayacak. Generaller siyasilerin iftar sofralarında yalakalık yapmayacak. Danıştay üyeleri siyasi Tweet atmayacak. MİT kimsenin özel hayatını incelemeyecek, görevini yapacak. Bombalar patlıyor, insanlar ölüyor. Siz ona bakacaksınız. Miting alanında kim varmış? Herkes olabilir. MİT eksik bilgi vermiş. Diyarbakır’da meydanda çok sayıda AK Partili kardeşim vardı. Ben her mahalleye bir kreş açacağım o dedi ki her mahalleyi kıraathane açacağım’ dedi. Önce bedava kek vereceğiz dedi sonra çay ve çorbayı da ekledi. Eskişehir’de tatar böreği de vereceğiz dedi. Sayemde menü zenginleşiyor. Yakında Arnavut ciğeri, Tokat Kebabı, Tekirdağ Köftesi de ekleyecek keke. Bedava kek isteyenler Erdoğan’a; aş, iş isteyenler bana oy versin.
İstanbul’da 5 saray kullanıyorsun yetmedi Marmaris’e de yapıyorsun. Ankara’daki sarayı gençlere vereceğim, Marmaris’i de tatil yapmaları için engelli ve yoksul ailelere vereceğim.”

Haberin Devamı

Korku toplumu

Konuşmasında terörle mücadele yöntemini de eleştiren İnce, bu sorunu çözeceğini anlattı. Türkiye’nin 16 yılda korku toplumu oluşturulduğunu ifade ederek, “Türkiye’yi yeniden telefonları dinlenmeyen bir ülke yapacağız. Gençlerini FETÖ benzeri yapılara teslim etmeyen bir Türkiye kuracağız. Meğer Milli İstihbarat Teşkilatı değilmiş, Muharremi İzleme Teşkilatıymış. MİT’in görevi bu mu? Bu kurumları, hepsini yeniden yapılandıracağız” diye konuştu. Yurtlarda kalan kimsesiz çocukların 18 yaşına kadar devletin gözetiminde kaldığını belirten İnce, şöyle devam etti:

Haberin Devamı

“Bu çocuklar benim içimi acıtıyor. Bu çocuklar 18 yaşını doldurdu mu sokağa bırakılıyor. Allah’ın izniyle cumhurbaşkanı olduğumda, o çocukları 18 yaşını doldurduklarında hemen devlet kadrolarına alacağım. O çocukları sokağa bırakmayacağım. 81 milyonluk bir ülkede 3-5 bin kimsesiz çocuğa bakamıyorsak, yazıklar olsun bize.”

‘Vekil sayısını düşüreceğiz’

Milletvekili sayısını düşüreceklerini söyleyen İnce, “Türkiye 81 milyon, milletvekili sayısı 600. Rusya 150 milyon, milletvekili sayısı 450. ABD 300 milyon, milletvekili sayısı 535. 80 milyonluk bir ülkede 600 milletvekili var. Bu fakir millet 600 milletvekiline maaş vermeye mecbur değil. Bunu düşüreceğiz” dedi. İnce, Erdoğan’ın “kendisi gittiğinde ülkenin batacağını” söylediğini belirterek, “Sanki Cumhuriyeti sen kurdun. Atatürk, İsmet Paşa, Özal, Demirel vefat etti, Türkiye batmadı” diye konuştu.