Siyaset Şentop’tan HDP’li Paylan’a: Yaptığı provokasyondur

Şentop’tan HDP’li Paylan’a: Yaptığı provokasyondur

25.04.2022 - 07:01 | Son Güncellenme:

TBMM Başkanı Mustafa Şentop, HDP’li Garo Paylan’ın sözde Ermeni soykırımının tanınması için TBMM’ye sunduğu ve iade edilen kanun teklifine ilişkin, “Böyle bir davranışın iyi niyetli olmadığını, provokasyon olduğunu ifade etmek isterim” dedi.

Şentop’tan HDP’li Paylan’a: Yaptığı provokasyondur

 

Şentop, Cebeci Asri Mezarlığı’ndaki Dışişleri Şehitliği’ni dün ziyaret etti. Burada Garo Paylan’ın sözde Ermeni soykırımının tanınmasını içeren kanun teklifi vermesi ve bu teklifin iade edilmesiyle ilgili soruya yanıt veren Şentop, “Bu konuyla ilgili Türkiye’de böyle bir kanun teklifini vermek, Türkiye içinden değil, Türkiye dışından bir cesaretin desteğiyle olabilir. Böyle bir teklif teşebbüsünün reddedilmesi zorunluydu. TBMM’de milletimize ve tarihimize hakaret edilmesini asla müsaade etmeyiz. Böyle bir davranışın da iyi niyetli bir davranış olmadığını, provokasyon olduğunu ifade etmek isterim” diye konuştu.

Haberin Devamı

İletişim Başkanı Fahrettin Altun da Paylan’a tepki göstererek, “1915 olayları hakkında tarihimize yönelik bir iftirayı TBMM’de kanun teklifi diye sunmak gaflet, dalalet ve hatta hıyanettir. Reddediyor ve hükümsüz addediyoruz” dedi.