Siyaset Son dakika: Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan yoğun diplomasi trafiği

Son dakika: Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan yoğun diplomasi trafiği

05.03.2022 - 19:29 | Son Güncellenme:

Gelen son dakika haberine göre; Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Rusya-Ukrayna başlıklı diplomasi trafiği sürüyor. Erdoğan, Sırbistan Cumhurbaşkanı Aleksandar Vucic ile bir telefon görüşmesi gerçekleştirdi.

Son dakika: Cumhurbaşkanı Erdoğandan yoğun diplomasi trafiği

Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığından yapılan açıklamaya göre, görüşmede, Rusya’nın Ukrayna’ya saldırısı dahil bölgesel meseleler ve Türkiye-Sırbistan ilişkileri ele alındı. Cumhurbaşkanı Erdoğan, görüşmede, Sırbistan Cumhurbaşkanı Vucic’in doğum gününü de tebrik etti.

Haberin Devamı

TELEFON DİPLOMASİSİ DEVAM EDİYOR

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Litvanya Cumhurbaşkanı Gitanas Nauseda ile telefonda görüştü. Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığından yapılan açıklamaya göre, görüşmede Rusyanın Ukraynaya saldırısı başta olmak üzere bölgesel meseleler ve son gelişmeler ele alındı.

KANADA

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Kanada Başbakanı Justin Trudeau ile telefonda görüştü. Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığından yapılan açıklamaya göre, görüşmede Rusya'nın Ukrayna'ya saldırısı dahil bölgesel meseleler ve son gelişmeler ele alındı.

AB KONSEYİ BAŞKANI İLE GÖRÜŞTÜ

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Avrupa Birliği Konseyi Başkanı Charles Michel ile bir telefon görüşmesi gerçekleştirdi. Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığından yapılan açıklamaya göre, görüşmede, Rusya’nın Ukrayna’ya saldırısı ve son gelişmeler ele alındı. Cumhurbaşkanı Erdoğan, görüşmede, Rusya-Ukrayna arasında barışın yeniden tesisi için ellerinden gelen tüm çabaları sürdüreceklerini kaydetti.

Haberin Devamı

Çavuşoğlu, Ukrayna ve Rusya Dışişleri Bakanlarıyla telefonda görüştü

Azerbaycan'ın başkentine resmi ziyaret gerçekleştiren Dışişleri Bakanı Meclüt Çavuşoğlu, Ukrayna Dışişleri Bakanı Dmytro Kuleba ile bugün telefon görüşmesi gerçekleştirdi. Görüşmede Ukrayna'daki son durumun ele alındığı belirtildi. Bakan Çavuşoğlu, daha sonra Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov ile telefon görüşmesi gerçekleştirdi. 

 

Yazarlar