Siyaset Son dakika... Siyasilerden 15 Temmuz mesajları

Son dakika... Siyasilerden 15 Temmuz mesajları

15.07.2021 - 10:05 | Son Güncellenme:

15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü dolayısıyla siyasiler sosyal medya hesaplarından mesaj yayınladı. Birlik ve beraberlik vurgusu yapılan açıklamalarda şehitler rahmet gaziler saygıyla anıldı.

Son dakika... Siyasilerden 15 Temmuz mesajları

TBMM Başkanı Mustafa Şentop mesajında, "15 Temmuz milletimiz için kara bir gün arzulayanların hüsrana uğradığı "milli irade"nin zafer kazandığı gündür." dedi.

Haberin Devamı

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay, 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü dolayısıyla mesaj yayımladı. Oktay, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın "Biz bu dünyada milletin gücünün üzerinde bir güç görmedik, tanımadık, tanımıyoruz!" sözüne yer vererek "15 Temmuz hain darbe saldırısında bu hayasız akını durduran şehitlerimize Allah'tan rahmet diliyor, gazilerimize şükranlarımı sunuyorum." ifadelerini kullandı.

Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, 'O şanlı direniş ruhumuzda yaşamaya devam ediyor...' dedi.

İletişim Başkanı Fahrettin Altun: “Hakkıdır, hür yaşamış bayrağımın hürriyet; Hakkıdır, Hakk’a tapan milletimin istiklâl!

Haberin Devamı

"TARİHİN DİLİNDEN DÜŞMEZ BU DESTAN"

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu da, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada şu ifadelere yer verdi;
“Tarihin dilinden düşmez bu destan,
Nehirler gazidir, dağlar kahraman
Her taşı bir yakut olan bu vatan,
Can verme sırrına erenlerindir”
15 Temmuz’un tüm Şehit ve Gazilerini rahmet ve şükranla yâd ediyoruz

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu: Bu vatana hizmet de, uğrunda şehadet de boynumuzun borcudur! Türkiye Bayrağı Şehitlerimize rahmet, gazilerimize şükranla…

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez: Olup bitene tiyatro deme zavallılığını göstermek, bu milletin değerlerine sırt dönmek, şehit ve gazilerimizin aziz hatıralarına hayasızca dil uzatmak demektir.

Gençlik ve Spor Bakanı Mehmet Kasapoğlu: 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü etkinlikleri kapsamında gençlerimizle bir araya geldik. 15 Temmuz gecesi ortaya konan destansı mücadelenin en ön safında olan gençlerimiz ile gurur duyuyoruz.

"BİR MİLLETİN DİRENİŞ DESTANIDIR"

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu: Hürriyetine aşık bir milletin direniş destanıdır 15Temmuz... Hain darbe girişiminin 5. yıl dönümünde vatanımızın istikbali için kahramanca canını veren 251 şehidimizi rahmetle, gazilerimizi şükran ve minnetle anıyoruz.

Adalet Bakanı Abdulhamit Gül: Türkiye'nin egemenliğine vurulmak istenen darbeye karşı, kararın millette olduğunu tüm dünyaya ilan ettiğimiz 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü'nün 5. yıl dönümünde şehit ve gazilerimizi saygıyla anıyoruz.

Haberin Devamı

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca: Biz milletiz. Sokaktaki insan, meydandaki halkız. Biz ekmeğini ve istikbalini, bayrağını kutsal bilenleriz. Bizim bir yüzümüz var. O gece, ikiyüzlülerin gerçek yüzüyle açtığı savaşın üstesinden geldik. 15 Temmuz şehitlerimizi rahmetle anıyoruz. Gazilerimizi saygıyla selamlıyoruz.

"BİNLERCE YIL GEÇSE DE UNUTMAYACAĞIZ"

Hazine ve Maliye Bakanı Lütfi Elvan: Milletimiz 15 Temmuz'da destan yazdı, dünyaya demokrasi dersi verdi. Binlerce yıl geçse de unutmayacağız. Aziz şehitlerimizi rahmetle ve minnetle anıyor, kahraman gazilerimize şükranlarımı sunuyorum.

Çevre ve Şehircilik Bakanı Muratr Kurum: 15 Temmuz, tanklara karşı bedenlerini siper eden bir milletin destan yazdığı gecedir. Millet iradesi için mücadele eden, canını ortaya koyan kahraman şehit ve gazilerimizi saygıyla anıyorum.

Haberin Devamı

Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli: 15 Temmuz gecesi milli iradeyi yok sayarak yola çıkanlar, milli birlik ve beraberliğimizin teminatı olan halkımızın kutlu direnişi ile karşılaşmışlardır. Bu şanlı direnişin destanını yazan kahramanlarımızı selamlıyorum. Şehitlerimize Allah’tan rahmet diliyor, gazilerimizi minnetle anıyorum.

Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk: Bağımsızlığımız ve demokrasimizin geleceği için caddelerde, sokaklarda, meydanlarda el ele, omuz omuza tarihî bir mücadele verdi milletimizin evlatları…Bu uğurda can veren şehitlerimize rahmet, gazilerimize sağlıklı bir ömür diliyorum.

Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy: 15 Temmuz, aziz milletimizin tek yürek olarak canı pahasına yazdığı bir destandır. 15 Temmuz Demokrasi ve Millî Birlik Günü vesilesiyle tüm şehitlerimizi rahmetle, gazilerimizi şükran ve minnetle anıyorum.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin: Bayrağımız için, ezanımız için, bağımsızlığımız için hain cuntacı teröristlere karşı tüm milletimizin topyekûn milli mücadele destanı yazdığı gün; 15 Temmuz! Tüm vatan sathındaki mücadelenin kahramanı olan şehitlerimizi rahmetle, gazilerimizi şükranla anıyorum.

Haberin Devamı

Ticaret Bakanı Mehmet Muş: "Önce Vatan!" diyerek ülkesi için canını siper eden kahramanlar, tarihe adlarını destanla yazdılar.. Darbeci hainlere geçit vermediler. Bayrağımızı yere düşürmediler. 15 Temmuz şehitlerimizi rahmet ve minnetle anıyorum. Gazilerimize sağlıklı uzun ömürler diliyorum.

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Derya Yanık: 15 Temmuz, aziz milletimizin demokrasiye inancının ve iradesine sahip çıkışının eşsiz bir örneğidir. O gece bir destan yazan tüm şehitlerimizi rahmet ve minnetle anıyorum.

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli: “15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü” vesilesiyle, aziz şehitlerimizi rahmetle, kahraman gazilerimizi hürmetle anıyorum. FETÖ’cü hainler başta olmak üzere müstevli çevrelere imanla direnen büyük Türk milletiyle övünüyorum...

"TÜRKİYE GEÇİLMEZ"

AK Parti Genel Başkanvekili Binali Yıldırım: Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın liderliğinde, hükümetimizin kararlılığı ve milletimizin demokrasi aşkı ile #15Temmuz hain darbe girişimi önlenmiştir. Vatanımız, birlik ve beraberliğimiz için can veren şehitlerimizi rahmetle, gazilerimizi minnetle anıyorum. Türkiye Geçilmez!

"O GÜNE İNANÇLA BAĞLIYIZ"

AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik Çelik, Twitter hesabından 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü dolayısıyla yaptığı paylaşımda şunları kaydetti:

"Milletimizin topyekun milli egemenliğe sahip çıkıp, darbeci işgale direndiği o güne inançla bağlıyız. Şehitlerimize rahmet, gazilerimize şükranla... Kendi milletine silah çeken asker üniforması giymiş teröristler, Türkiye'yi sapık bir dini anlayışa teslim etmek isteyen bu alçaklar, o gece milletin güçlü iradesiyle emellerine kavuşamadılar."

AK Parti Genel Başkanvekili Numan Kurtulmuş: 15 Temmuz’da destan yazarak şehid olan tüm kahramanlara can borcumuz var. Her birini rahmet, minnet ve saygıyla anıyorum. Şehitlerimizin ailelerine ve gazilerimize şükranlarımı sunuyorum.

AK Parti Grup Başkanvekili Mahir Ünal: 15 Temmuz bir milletin özgürlüğüne yüksek bağımsızlık bilinci ile ölümüne sahip çıktığı gündür. Her yıl dönümünde 15 Temmuzun anlamı daha da büyüyecek. O gecenin kahramanları gazilerimiz şehitlerimiz bizim onurumuz. Hatıraları önünde saygıyla eğiliyorum.

AK Parti Grup Başkanvekili Bülent Turan: Bir millet destanı olan 15 Temmuz, tarihi bir dönüm noktasıdır. Hain FETÖ Darbe Girişimi'nin 5. yılında aziz şehitlerimizi ve gazilerimizi minnetle ve duayla yad ediyoruz. Türkiye Geçilmez!

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu: Hain terör örgütünün demokrasiye ve millete kastetmesinin üzerinden 5 yıl geçti. 15 Temmuz’un tüm karanlık noktalarını ortaya çıkarmak, o gece devleti sokaktan toplayan milletimize borcumuzdur. 251 şehidimizi de FETÖ’nün devlete sızmasına göz yumanları da asla unutmayacağız!

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener: Demokrasimizi kesintiye uğratmak için milletimizin iradesini yok sayarak planlanan #15Temmuz darbe girişiminin yıl dönümünde; millet iradesi karşısında hiçbir gücün duramayacağını bir kez daha hatırlatıyor, demokrasi kahramanı şehitlerimize Allah'tan rahmet diliyorum.

Son dakika... Siyasilerden 15 Temmuz mesajları