Siyaset ‘Sorunlarınızın hepsini çözeceğiz’

‘Sorunlarınızın hepsini çözeceğiz’

11.03.2022 - 07:01 | Son Güncellenme:

CHP lideri Kılıçdaroğlu, Diyarbakır'da yaptığı konuşmada, "CHP'nin Diyarbakır'da fazla oyu yok, farkındayım. Bunun kabahati bizde. İnşallah hep birlikte Türkiye'nin var olan sorunlarının tamamını çözeceğiz, hiç endişe etmeyin" dedi.

‘Sorunlarınızın hepsini çözeceğiz’

Namık Durukan - Diyarbakır / CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, iki kez erteledeği Diyarbakır ziyaretini gerçekleştirdi.

Haberin Devamı

Beraberinde genel başkan yardımcıları ve milletvekilleri ile önceki akşam Diyarbakır'a gelen CHP lideri Kılıçdaroğlu, ilk olarak Öğretmen Evi'nde "Diyarbakır Anneleri"nin temsilcilerinden Ayşegül Biçer, Raif Biçer ve Celil Bektaş ile görüştü. Kılıçdaroğlu dün sabah da kahvaltıda kadınlarla görüştü. Kahvaltıda 2015'te silahlı saldırı sonucu öldürülen Diyarbakır Baro Başkanı Tahir Elçi’nin eşi Türkan Elçi, yerine kayyım atanan Diyarbakır Büyükşehir Belediye Eş Başkanı Selçuk Mızraklı’nın eşi Zeynep Mızraklı, avukatlar Nurcan Kaya, Feride Laçin, AYM üyesi adayı Avukat Zülal Erdoğan, KAMER Vakfı Başkanı Nebahat Akkoç, Doğu ve Güneydoğu İş Kadınları Derneği Başkanı Eczacı Rojda Yılmaz, "Çocuklar ölmesin" dediği için "örgüt propagandası yaptığı" gerekçesiyle 1 yıl 3 ay hapis cezasına çarptırılan öğretmen Ayşe Çelik de yer aldı.Kılıçdaroğlu sabah esnaf ve vatandaş ziyaretinin ardından da Sezai Karakoç Kültür Merkezi'nde üye katılım törenine katıldı.

Haberin Devamı

Rozet taktı

Törende partiye yeni katılan 1300 kişiye rozet takıldı. Diyarbakırlılarla beraber olmaktan son derece mutlu olduğunu vurgulayarak, "Yaşadığınız sıkıntıları biliyorum" diyen Kılıçdaroğlu, bu ülkeye huzuru, barışı, kardeşliği bedeli ne olursa olsun mutlaka getireceğini ifade etti. Kılıçdaroğlu, sözlerini şöyle sürdürdü: "Birlikte yapacağız. Dertlerimiz, işsizlik evlerde yoksulluk var. CHP bu bölgeye gelmedi farkındayım. CHP’nin bölgede fazla oyu yok bunun da farkındayım. Ama bunun kabahati Diyarbakırlılarda değil, bunun kabahati bizde. Gelmedik, oturmadık, konuşmadık. Çayınızı, kahvenizi içemedik sofranıza oturmadık. Ankara’da oturduk. Güzel güzel laflar ettik; 'Niye bize oy vermiyorlar?' Oy istiyorsan gideceksin. Sofrasına oturacaksın. Çayını içeceksin. Derdini dinleyeceksin ondan sonra ben sizin dertlerinizi çözmeye talibim diyeceksin. Buraya geldim, sizin dertlerinize talibim. Sizin dertlerinizi çözeceğim."

Tahir Demirtaş’la sohbet

CHP’ye katılan Diyarbakırlı kanaat önderlerinden Abdullah Atik, Kılıçdaroğlu’nun onuruna yemek verdi. Kılıçdaroğlu yemekte karşılaştığı tutuklu eski HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş’ın babası Tahir Demirtaş ile selamlaşarak bir süre ayak üstü sohbet etti. Sohbete CHP Genel Başkan yardımcıları Tuncay Özkan ve Veli Ağbaba da eşlik etti.

Haberin Devamı

‘Kürt sorunu var’

Kılıçdaroğlu, daha sonra STK, muhtarlar ve kanaat önderleri buluşmasına geçti. Kılıçdaroğlu şunları söyledi: “Bu ülkeyi kimlik üzerinden ayrıştırdılar, ötekileştirdiler. Toplum olarak helalleşmek zorundayız. Sıkıntılarımız var mı, var. Diyarbakır hapishanesindeki işkenceler unutuldu mu, hayır. Haksızlığa uğrayan herkesle helalleşmemiz lazım. ‘Kürt sorunu yoktur’ diyor Cumhurbaşkanı, ona göre yok. Vatandaşa sor bakalım, var mı yok mu? Soracaksın, çözeceksin. Sorunu yaşayanı dinlemeden sorunu çözemezsin.”

Kılıçdaroğlu’na yumruğa 3 yıl 10 ay hapis talebi

Ankara’nın Çubuk ilçesindeki şehit cenazesinde CHP lideri Kılıçdaroğlu’na yönelik saldırıyla ilgili 67 kişinin yargılandığı davada savcı mütalaasını açıkladı. Savcı, Kılıçdaroğlu’na yumruk atan sanık Osman Sarıgün’ün “kamu görevlisine karşı görevinden dolayı alenen hakaret” ve “kişiyi yerine getirdiği kamu görevinden dolayı basit tıbbi müdahale ile giderilebilecek şeklinde kasten yaralama” suçlarından 3 yıl 10 aya kadar hapisle cezalandırılmasını istedi. Bir sanığın dosyası ayrılırken diğer 65 sanık için de 1 yıl ila 26.5 yıl arasında değişen sürelerde hapis cezası talep edildi.