Siyaset ‘Takım tutar gibi parti tutulmaz’

‘Takım tutar gibi parti tutulmaz’

12.03.2021 - 07:00 | Son Güncellenme:

CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu, Uşak’taki temasları kapsamında Atatürk Kültür Merkezinde, partisine yeni üye olanlara rozetlerini taktı.

‘Takım tutar gibi  parti tutulmaz’

Daha sonra partililere seslenen Kılıçdaroğlu, şöyle konuştu:

“Bu rozeti taktığımız andan itibaren kendimiz için değil ülkemiz, bayrağımız ve insanlarımız için çalışacağız. Bugün insanlarımız rahatsızsa, evlerine ekmek götüremiyorlarsa, binlerce çocuk yatağa aç giriyorsa, binlerce kadın çöplerden yiyecek topluyorlarsa bu 21. yüzyılın Türkiye’sinde kabul edebileceğimiz bir olay değildir. O nedenle bize düşen bir görev var.”

Kılıçdaroğlu, daha sonra kanaat önderleri, sivil toplum kuruluşu temsilcileri ve muhtarlarla bir araya geldi. Bu dönemde muhtarların hak ettiği değeri görmediğini savunan Kılıçdaroğlu, muhtarlardan iktidara karşı tepkilerini dile getirmelerini istedi. Kılıçdaroğlu, çiftçinin devletten alacaklı olduğunu aktardı.

‘Beraber olmalıyız’

Kılıçdaroğlu, 18’inci yüzyıl kavramlarıyla 21’inci yüzyılın sorunlarının çözülemeyeceğini belirterek, “21’inci yüzyılın en temel ayrışma noktası demokrasiyle, otoriter rejimdir. Demokrasiyi savunuyorsak beraber olmak zorundayız. Bizim oturup yeniden düşünmemiz lazım. Bir takım tutar gibi parti tutulmaz. Bir parti yanlış yapıyorsa vatandaş diyecek ki ‘kusura bakma yanlış yaptın, sana oy vermiyorum.’ 4 yılda bir seçim yapılmasının nedeni de o. Siyasi partiler devlet olmak için iktidar olmazlar. Devleti yönetmek için iktidar olurlar. Arada fark var.”

İlk durak Uşak

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Uşak’ın Sivaslı ilçesinde belediyeyi ziyaret edip, esnafı dolaştı. Kılıçdaroğlu, Ege turu kapsamında dün Uşak’a geldi. İlk durağı Sivaslı ilçesi olan Kılıçdaroğlu, Belediye Başkanı Hürriyet Şafak’ı makamında ziyaret etti. Beraberinde CHP Uşak Milletvekili Özkan Yalım ve partililer olan Kılıçdaroğlu’na, Başkan Şafak, çilek, kuru fasulye, Sivaslı’ya özgü ot ve tarhana ile el yapımı dokuma halı hediye etti.

Daha sonra esnafı ziyaret eden CHP lideri, üretici kadınlarla sohbet ederek, “Beraber düzelteceğiz, dürüst ve namuslu insanlar bu memleketi kurtaracak. Bize güvenin, vallahi de billahi de düzelteceğim. Her evde güzellik olacak. Önce Allah’a sonra bize güvenin” dedi.