Siyaset Terör örgütlerine yakın duran kesimlerle doğrudan ilişki içinde

Terör örgütlerine yakın duran kesimlerle doğrudan ilişki içinde

05.07.2017 - 02:30 | Son Güncellenme:

Başbakan Yardımcısı Nurettin Canikli, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun politikalarında terör örgütlerine yakın duran kesimlerle doğrudan ilişki içinde olduğunu iddia etti.

Terör örgütlerine  yakın duran kesimlerle  doğrudan ilişki içinde

CNN Türk’te gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulunan Canikli, CHP’nin Adalet Yürüyüşü’ne değinirken şunları söyledi: “İstedikleri kadar yürüsünler, huzuru bozmadıkça, toplumsal güvenliği tehdit etmedikçe herhangi bir sıkıntı yok. Adalet için yürüdüklerini söylüyorlar. Tüm sistemlerde adaletin nasıl aranması gerektiği, hakkın tesisi için neler yapılması gerektiği çok net şekilde bellidir. Anayasa ve yasalarla belirtilen yöntemlerin dışında başka yöntemlerle verilmiş herhangi bir kararı değiştirmeye kalkarsanız, bu meşru bir hak arama yöntemi olmaz. İster yürüyüş, ister gösteri başka herhangi bir şekilde mahkemenin kararını değiştirmeye çalışıyorsanız bu legal değildir. Bu kuralların ihlal edilmesidir.”
Yürüyüşün, CHP’nin siyasi hedeflerine ulaşması açısından hiçbir şekilde başarılı olmadığını öne süren Canikli, marjinal grupların da devreye girmeye başladığını dile getirdi. Canikli, “Terör örgütleriyle çok yakın bağlantılı grupların sokağa inecekleri kesin, tartışmasız. Sayın Kılıçdaroğlu’nun politikalarında terör örgütlerine bir yakınlık vardır. Terör örgütlerine yakın duran kesimlerle doğrudan ilişki içinde olduklarını biliyoruz. Hemen hemen tüm terör örgütleriyle. Gezi olaylarında sokakları terörize eden marjinal ve terör örgütleriyle çok yakından bağlantılı kesime inanılmaz destek verdiğini biliyoruz” diye konuştu.
‘Gülen maskesini taktı’
Kılıçdaroğlu’nun yürüyüşte verdiği olumlu mesajları samimi bulmadığını kaydeden Canikli, “Kılıçdaroğlu, gülen, tebessüm eden maskesini takmıştır” dedi.

‘ByLock’çu bakan ve milletvekili yok’

Canikli, “FETÖ’nün siyasi ayağı” ile ilgili soruya ise, “Bugün itibarıyla milletvekili ve bakan dahil, aktif olarak ByLock kullandığı tespit edilen ve bu şekilde bize bildirilen bir kişi yok” yanıtını verdi. Eski milletvekilleri ve teşkilatlarda bazı sıkıntıların tespit edildiğini ve gereğinin yapıldığını ifade eden Canikli, şu ana kadar Ak Parti teşkilatında farklı mertebelerde bulunan 300’den fazla kişinin FETÖ bağlantısı nedeniyle ihraç edildiğini aktardı.