Siyaset Terör örgütlerinin başını ezeceğiz

Terör örgütlerinin başını ezeceğiz

01.01.2017 - 02:30 | Son Güncellenme:

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, yeni yıl mesajında, ‘2017’de hem terör örgütlerinin başını ezeceğiz hem de çok daha büyük ekonomik başarılara imza atacağız. Bu ülkeyi ve bu milleti yolundan alıkoyacak hiçbir fani güç yok’ dedi

Terör örgütlerinin başını ezeceğiz

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, yeni yıl dolayısıyla mesaj yayımladı. Mesajında “Sadece ülkemiz değil, bölgemiz ve tüm dünya yeni bir döneme geçişin sancılarını yaşıyor. Şayet bu geçiş sürecini güçlü bir şekilde atlatır, hedeflerimizden kopmadan yolumuza devam edebilirsek, parlak bir gelecek bizi bekliyor” diyen Erdoğan’ın yeni yıl mesajında şu ifadeler yer aldı:
2016 ÜZÜNTÜ VERİCİ YIL OLDU: 2016’yı geride bırakıyor, yeni ümitler ve beklentilerle 2017’ye giriyoruz. Yeni yılın, ülkemizdeki, bölgemizdeki ve dünyadaki tüm insanlar için hayırlara vesile olmasını Allah’tan temenni ediyorum. 2016, maalesef, pek çok üzüntü verici hadiseyi üst üste yaşadığımız bir yıl oldu. İstanbul Sultanahmet’teki canlı bomba saldırısıyla başlayan, Ankara’da, Gaziantep’te, Bursa’da, Diyarbakır’da, Mardin’de yaşanan hadiselerle süren bu dönemde, pek çok kanlı terör eylemine maruz kaldık. Sınırlarımız boyunca yaşanan DAEŞ ve PKK-PYD terör örgütlerinin saldırılarında, çok sayıda güvenlik görevlimiz ve vatandaşımız hayatını kaybetti.
15 TEMMUZ DAMGASINI VURDU: 15 Temmuz darbe girişimi ise hiç şüphesiz, tarihimizin en alçak terör eylemi ve işgal girişimi olarak, sadece 2016’ya değil, cumhuriyet dönemimize damgasını vurmuştur. Türkiye, 79 milyon insanıyla, darbe girişimi karşısında gösterdiği güçlü duruşla, bu felaketi, yeni bir dirilişe, yeni bir başlangıca çevirmeyi başarmıştır. Milletimiz o gece, ülkesini, bayrağını, ezanını, devletini, istiklalini ve istikbalini koruma konusunda gösterdiği kararlılıkla, içerideki ve dışarıdaki tüm ihanet odaklarına hak ettikleri cevabı vermiştir. FETÖ mensubu hainler tarafından acımazsızca katledilen şehitlerimiz, bu toprakları bir kez daha vatan kılmamızın sembolleri olarak kalbimizde ilelebet yaşayacaklardır. ‘Sizin hayır gördüklerinizde şer, şer gördüklerinizde hayır vardır’ hakikatini, 15 Temmuz’un ardından hep birlikte bir kez daha yaşadık.
TERÖR ÖRGÜTLERİNİ ÇÖKERTTİK: Aldığımız tedbirlerle, devletimizi ve milletimizi adeta içeriden kuşatan terör örgütleri tek tek çökertilmiş, yıllarca milletimize zulmeden çeteler her yerde darmadağın edilmiştir. Kamuda yapılmakta olan temizliğe ilave olarak, STK’lardan iş dünyasına her alanda, bu kanser hücreleri kazınıp atılmıştır. Bu, dikkatli olmamızı gerektiren bir mücadeledir. 2015, bölücü terör örgütünün gerçek yüzünün deşifre olduğu bir yıldı. 2016 da, FETÖ’nün kanlı yüzünün ortaya çıktığı bir yıl oldu.
EKONOMİK ADIMLARIMIZ KESİNTİSİZ SÜRÜYOR: 15 Temmuz gecesi olduğu gibi, bölücü terör örgütü ve DAEŞ eylemleri karşısında olduğu gibi, Suriye’de devam eden operasyonlarda olduğu gibi, ülkesinin ve devletinin arkasında dimdik duran bu yüce milletin bir ferdi olmaktan daima şeref duyuyorum. Nitekim, yaşadığımız tüm badirelere rağmen, milletimizden aldığımız destekle, yatırımlarımızı, büyük projelerimizi, ekonominin gelişmesine yönelik adımlarımızı kesintisiz sürdürüyoruz. 2016’da açılışlarını yaptığımız Osmangazi Köprüsü, Yavuz Sultan Selim Köprüsü, Avrasya Tüneli, Ilgaz Tüneli, barajlar, elektrik santralleri, fabrikalar, alt ve üst yapı yatırımları, uzaya gönderdiğimiz uydumuz, hizmete aldığımız helikopterlerimiz gibi nice önemli başarının sevincini yaşadık.

‘O çevreleri daha da köpürtüyor’
HİÇBİR FANİ GÜÇ YOK: Bugün Türkiye, büyüme oranı bakımından hâlâ dünyada ilk sıralarda yer alıyor. Öyle tahmin ediyorum ki denk bütçeye doğru yürüyen bir Türkiye var. Geleceğe ilişkin öngörülerde ülkemizin yeri orta gelir sınıfından üst gelir sınıfına geçmiş olarak tasavvur ediliyor. Sorunlarımızla birlikte kalkınmamızı, büyümemizi devam ettiriyor olabilmemiz, ülkemiz üzerinde emelleri olan çevreleri daha da kızdırıyor, daha da köpürtüyor. İnşallah 2017’de, hem terör örgütlerinin başını ezeceğiz, hem de çok daha büyük ekonomik başarılara imza atacağız. Yanımızda 80 milyon vatandaşımızın desteği, arkamızda yüz milyonlarca kardeşimizin duası olduğu sürece, Allah’ın izni ve inayetiyle, bu ülkeyi ve bu milleti yolundan alıkoyacak hiçbir fani güç yoktur.

‘2023 hedeflerine mutlaka ulaşacağız’
HAYATA GEÇİRİLECEK: Türkiye, 2023 hedeflerine mutlaka ulaşacak, 2053 ve 2071 vizyonlarını mutlaka hayata geçirecektir. Rabbim yar ve yardımcımız olsun. Bu duygularla vatanımız, bayrağımız ve istikbalimiz için bir gül gibi toprağa düşen aziz şehitlerimizi rahmetle, minnetle yâd ediyor, gazilerimize Rabbimden özellikle şifalar diliyorum.

‘İstiklal harbi veriyoruz’

MÜCADELENİN GÖRÜNEN YÜZLERİ: Ülkemizin desteğiyle Suriye’de, Cerablus’tan başlayıp El Bab istikâmetine doğru ilerleyen operasyon, DAEŞ’in ve arkasındaki güçlerin yüzlerindeki maskenin inmesine vesile teşkil etti. Böylece sınırlarımız PYD, YPG, DAEŞ dahil, tüm terör örgütlerinden temizlenmektedir. İçinden geçtiğimiz dönemin adını doğru koymak gerekiyor. Türkiye, son yıllarda yeni bir istiklal harbi vermektedir. Milli birliğimiz, toprak bütünlüğümüz, kurumlarımız, ekonomimiz, dış politikamız, velhasıl devlet olarak bizi ayakta tutan tüm unsurlarımız büyük bir saldırı altındadır. Terör örgütleri, bu mücadelenin sadece görünen yüzleri ve maşalarıdır. Biz, asıl bu örgütlerin gerisindeki güçlerle mücadele halindeyiz.
YENİ DÖNEM SANCISI: Sadece ülkemiz değil tüm dünya yeni bir döneme geçişin sancılarını yaşıyor. Hedeflerimizden kopmadan yolumuza devam edebilirsek, parlak bir gelecek bizi bekliyor. Bunun için kardeşliğimize sahip çıkmak zorundayız. Biz, ‘Tek millet, tek bayrak, tek vatan, tek devlet’ derken bunu kast ediyoruz. Geçtiğimiz günlerde 80’inci ölüm yıldönümünde kendisini rahmetle yad ettiğimiz Mehmet Akif Ersoy’un dediği gibi; ‘Girmeden tefrika bir millete, düşman giremez. Toplu vurdukça yürekler, onu top sindiremez’.