Siyaset Üç liralık alkol 25 liraya çıkmıştı

Üç liralık alkol 25 liraya çıkmıştı

12.05.2021 - 07:00 | Son Güncellenme:

AK Parti Grup Başkanvekili Mustafa Elitaş, eski Ticaret Bakanı Ruhsar Pekcan’ın eşinin şirketinden kendi bakanlığına yaptığı dezenfektan satışına ilişkin “Yaklaşık 3-4 liralık alkol fiyatlarının 25 liraya çıktığı bir dönemdi. Fiyatları o günkü şartlarla değerlendirmek lazım. Böylesine dünyayı zor durumda bırakan salgın dönemlerinde elinizde teknik imkân varken kamunun ya da ilgililerin dezenfektana ihtiyaç duyduğu bir dönemde, ‘Kusura bakmayın benim eşim bakan, vermiyorum’ demek ne kadar doğru olurdu, onu değerlendirmek gerekir. Bakılması gereken o malın kuruma verildiği tarih ve piyasadaki fiyattır” diye konuştu.

Üç liralık alkol 25 liraya çıkmıştı

 ANKARA Milliyet - Elitaş, Meclis’te düzenlediği basın toplantısında, Deva Partisi Genel Başkanı Ali Babacan’ın 2018 yılındaki seçimlerde AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın adaylığına imza atarken, Abdullah Gül’ü de muhalefetin adayı olması için desteklediğine ilişkin sözlerine de tepki gösterirken “İnsanların bağlı olduğu iki şey vardır: Biri dili, biri imzasıdır. AK Parti döneminde Cumhurbaşkanı olmuş birisini, muhalefet partilerine pazarlamak, siyasi etik açısından bugüne kadar rastlanılmış nadir hallerdendir. 45 yıldır siyaseti takip ederim, 20 yıla yakındır milletvekiliyim ama böylesine bir satış işini ilk defa görüyorum” diye konuştu.

Haberin Devamı

‘Kuraya gidilecek’

HSK üyeliği seçimlerine ilişkin de değerlendirmede bulunan Elitaş, Meclis’teki seçimlerde ikinci ve üçüncü turda aranan 5’te 3 çoğunluğu ne Cumhur İttifakı’nın ne de Millet İttifakı’nın sağlamasının mümkün olmayacağını belirtti. Elitaş, Komisyonda ve Genel Kurul’da salt çoğunluk sağlanamadığından her halükârda kuraya gitmek durumunda kalınacağını belirtti.

‘1915’i yorumlayan ABD Başkanı sessiz’

İsrail’in Mescid-i Aksa saldırısına ilişkin “Maalesef 3 dinin birleşim yeri olan Kudüs’te, Mescid-i Aksa’da dini vecibelerini yerine getiren insanlardan rahatsızlık duyup onlara hücum eden bir İsrail zulmüyle karşı karşıyayız. 1915 yılında savaş anında Türkiye’de yaşanan olaylarla ilgili okyanus ötesindeki ABD Başkanı yorum yaparken Orta Doğu’nun merkezinde bütün dinlerin bulunduğu bölgede İsrail’in Müslümanlara yaptığı zulüm karşısında sessiz kalması manidardır” diye konuştu.