Siyaset Verilen hüküm ile uygulanan tedbir uyumlu değil

Verilen hüküm ile uygulanan tedbir uyumlu değil

15.04.2018 - 01:30 | Son Güncellenme:

.

Verilen hüküm ile uygulanan tedbir uyumlu değil

TBMM 15 Temmuz Darbe Araştırma Komisyonu Başkanı ve Ak Parti Burdur Milletvekili Reşat Petek, “28 Şubat darbesinin mahkum olmuş, müebbet hapis verilmiş sanıkları hakkında adli kontrolün yeterli olmayacağı kanaatindeyim” dedi.

Haberin Devamı

Türk yargısı açısından dönüm noktası olan kararla 28 Şubat’ın darbe olduğunun, darbede rol alan, “Batı Çalışma Grubu” (BÇG) adlı illegal yapılanmanın tescil edildiğini söyleyen Petek, mahkemenin en ağır cezayı verdiği 21 sanık hakkında tutuklama tedbiri uygulamaması için “Çok önemli eksiklik” ifadesini kullandı. Petek, şu değerlendirmelerde bulundu:

“Ceza Muhakemesi Kanunu’ndaki tutuklama nedenlerine bakıldığında ağırlaştırılmış müebbet veya müebbet hapis cezasına çarptırılan sanık kaçacak kabul edilir ve kaçmaması için de kararla birlikte tutuklanır. Yarın bu 21 sanık yurt dışı yasağı olmasına rağmen kaçarsa bunun vebali bu kararı verenlerin üzerinde olacaktır. Verilen hükümle uygulanan tedbirin uyumlu olmadığını düşünüyorum.”

Haberin Devamı

Petek, beraat kararı verilen 68 kişiye ilişkin, “Özellikle esas hakkındaki mütalaada mahkumiyeti istenen ama beraati istenen sanıklarla ilgili iddia makamının itiraz edeceğini düşündüğünü” ifade ederek, “Bu sayede mahkumiyet sayısı artabilir” dedi.

-ANKARA Milliyet