Siyaset Yapacak çok işimiz var

Yapacak çok işimiz var

08.07.2018 - 01:30 | Son Güncellenme:

Yeni kabineyi pazartesi akşam açıklayacağını, kabinenin ilk toplantısını da 13 Temmuz Cuma günü yapacağını belirten Erdoğan, “Kolları sıvayıp çalışmaya başlayacağız. Böylece ülkemize yıllardır patinaj yaptıran, sürekli krizlere, kaoslara yol açan eski sistemi geride bırakıp yeni sistemin kapılarını aralamış olacağız” dedi...

Yapacak çok işimiz var

Cumhurbaşkanı ve Ak Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, partisinin TBMM’deki grup toplantısında konuştu. Yeni dönemin ilk grup konuşmasını yapan Erdoğan, sözlerine milletvekillerini tebrik ederek başladı. 23 Nisan 1923’ten beri Meclis çatısı altında görev yapmış tüm milletvekillerini saygıyla yâd eden Erdoğan, kuruluşundan bu yana Ak Parti grubunda görev almış herkese de şükranlarını sundu. Milletvekillerine, “Hizmet yarışında bayrağı bu defa sizler devraldınız” diye seslenen Erdoğan, konuşmasında özetle şu mesajları verdi:

Haberin Devamı

MÜKEMMEL SENTEZ: İçinizde daha önce bu sıralarda oturmuş olanlar var, ilk defa bu görevi üstlenenler var. Karşımdaki manzarayı tecrübeyle yeniliğin, birikimle azmin, metanetle heyecanın mükemmel bir sentezi olarak görüyorum. Yapacak çok işimiz bulunuyor. Her birinizin enerjisine, kabiliyetine, mücadeleciliğine ve sadakatine ihtiyacımız var. Bunun için tek bir anımızı bile boşa geçirmeye hakkımız yok.

HASSAS AYAR: Meclis’te bu dönemde sayısı 600’e çıkan milletvekili koltuklarının yüzde 49’unu elde ederek, çoğunluğu sağlayamasak da en büyük grup durumundayız. Cumhur İttifakı olarak baktığımızda ise toplam 344 milletvekili sayısıyla MHP ile Meclis’te yüzde 57’lik bir çoğunluğa sahibiz. Bu seçimlerde gerek oy oranı gerek milletvekili sayısı bakımından hedeflerimizin gerisinde kalmış olmamız, daha çok çalışmamız, daha çok gayret göstermemiz gerektiğine işaret ediyor. Milletimiz, Cumhurbaşkanlığı seçiminde en yakın rakibimizin 11 milyon üzerinde bir farkla bize teveccüh göstermiştir. Buna karşılık milletimiz Mecliste Ak Parti’yi yine birinci parti yapmış, zafer elde etmesini sağlamış ama hedefinin de gerisinde bırakmıştır. Milletimizin sandıkta yaptığı bu hassas ayarı doğru değerlendirmeliyiz.

Haberin Devamı

YÜRÜMEYİ SÜRDÜRECEĞİZ: Kendisini milletin üzerinde, davanın üzerinde, Ak Parti’nin üzerinde görenlerin bu mesajı alması mümkün değildir. Çünkü onların gözleri artık görmez, kulakları duymaz, dilleri doğruyu söyleyemez, kalpleri hakikate yönelemez olmuştur. Biz her zamanki gibi milletimizle ve onun değerlerini, hedeflerini, hassasiyetlerini, beklentilerini paylaşanlarla birlikte yürümeyi sürdüreceğiz.

PAZARTESİ AÇIKLAYACAK: Pazartesi yapılacak yemin töreni ile Türkiye yeni bir döneme adım atıyor. Meclis’teki merasimin ardından Beştepe’deki Cumhurbaşkanlığı Külliyesi’nde muhteşem bir töreni gerçekleştireceğiz. Törene 22 cumhurbaşkanı ile 17 başbakan, cumhurbaşkanı yardımcısı, meclis başkanı düzeyinde katılım olacak. Çok sayıda uluslararası kuruluş başkanı, bakanlar, Türkiye dostu kardeşlerimiz iştirak edecek. Ülke içinde de milletimizin her kesiminden temsilcileri davet ettik. Yeni yönetim sistemine geçişimizin sevincini dünya ve halkımız ile milletin evinde paylaşmış olacağız. Aynı gün yeni yönetim mimarisini ihdas eden ilk kararnameyi inşallah yayınlayacağız. Yeni sistemin ilk cumhurbaşkanı sıfatıyla saat 21.00’de kabineyi açıklayıp kolları sıvayıp çalışmaya başlayacağız. Böylece ülkemize yıllardır patinaj yaptıran, sürekli krizlere, kaoslara yol açan eski sistemi geride bırakıp yeni sistemin kapılarını aralamış olacağız.

Haberin Devamı

EN BÜYÜK SEVİNCİM: En büyük sevincim şudur; on yıllardır böyle bir yönetim sistemine geçmenin kararlılığı içinde olan siyasetteki büyüklerimiz bu işi başaramadılar. Bu işi başarmak hamdolsun Ak Parti grubuna nasip oldu. Şimdi asıl olan bunun meyvelerini milletimize tattırmaktır. Ortak akılla, kolektif akılla hareket etmek suretiyle hedefe kilitlenecek ve neticeleri de alacağız.

‘BEN YOK ‘BİZ’ VAR: Biz tevazuyu kendisine ilke edinmiş bir insanlar topluluğuyuz. Kimseye tepeden bakamayız ve tepeden bakmacı bir anlayışla da yürüyemeyiz. Bunu ayaklarımız altına alacağız ve bir kardeşler topluluğu olarak, bir davanın mensupları olarak yolumuza devam edeceğiz. Bu hareketin içinde ‘ben’ olamaz. Bu hareketin içinde ‘biz’ var. Aksi takdirde bizden öncekiler nasıl yerle yeksan olduysa bizde yerle yeksan oluruz. Kimse ‘ben bakiyim’ demesin, hepimiz faniyiz. ‘Baki kalan bu kubbede hoş bir sedaymış meğer’ anlayışıyla yola yürüyüşümüzü devam ettireceğiz. Aksi takdirde bedelini ağır öderiz.

Haberin Devamı

İLK ZİYARET SALI GÜNÜ: Salı günü devlet geleneğine uygun şekilde ilk yurt dışı ziyaretlerimizi Azerbaycan ve KKTC’ye gerçekleştireceğim. Çarşamba günü de Brüksel’e gidip NATO zirvesinde ülkemizi temsil edeceğiz.

ŞEREFLERİN EN BÜYÜĞÜ: İnşallah hep birlikte, Türkiye’yi şahlandıracağız. Biz sözümüzü tuttukça milletimiz de bizi el üstünde tuttu. Hatta 15 Temmuz’da olduğu gibi yeri geldi, gövdesini bize siper etti. Böyle bir milletin hizmetkarı olmak bizim için şereflerin en büyüğüdür. Milletvekillerimizden bakanlarımıza, parti teşkilatımızdan belediyelere kadar tüm Ak Partililerden, bizim milletten başka gücümüz ve milletten başka sığınağımız olmadığının bilinciyle çalışmalarını bekliyorum.

Haberin Devamı

BAĞIMSIZLIĞINA KAVUŞTURDUK: Yeni yönetim sisteminin ne getirdiğini anlamayan, anlamak istemediği için Meclis’i tahkir ve tahrik etmeye çalışanlar, demokrasiye inançsızlıklarını ortaya koyuyorlar. Demokrasilerde yasama, yürütme, yargı birbirinden bağımsızdır. Yürütme görevinin dün başbakan, bugün cumhurbaşkanınca ifa edilecek olmasının demokrasiye aykırı olmadığı açıktır. Tam tersine biz yeni sistemle, Meclis’i, yürütmenin tasallutundan kurtarıp, gerçek anlamda bağımsızlığına kavuşturduk. 27. Dönem Meclisi’nin milletvekilleri belki daha çok ama aynı zamanda her zamankinden daha etkili, daha yetkili bir şekilde görevlerini yapacaklardır.

‘Antrenmanlı olduğumuzdan haberleri yok’

“Seçimlerde bizlerle ilgili, ‘yorgun bir cumhurbaşkanı adayı’ gibi yakıştırmaları yapanların hali ortada. Bize yorgun yakıştırması yapanlar, bizim ne denli antrenmanlı olduğumuzdan haberleri yok. Aslında onlar zihinsel yorgunluğun içindeler. Bizler hamdolsun böyle bir durumun içinde değiliz. Çok daha güçlü şekilde, çok daha güçlenerek bu yola devam ediyoruz. Hedefimiz güçlü Meclis, güçlü hükümet, güçlü Türkiye’dir.”

Teröristlerle mücadele amansız şekilde sürecek

“Terör örgütleriyle mücadelemizi amansız şekilde sürdüreceğiz. Bölücü örgütün yurtçi yapılanmasının adeta belini kırdık. Fırat Kalkanı ve Zeytin Dalı harekâtlarıyla sınırlarımız boyunca oluşturulmaya çalışılan terör zincirini pek çok yerinden kırdık. Menbiç’te ABD ile vardığımız anlaşmayı adım adım hayata geçiriyoruz. Bir süredir sessiz sedasız bir şekilde Kandil ile ülkemiz toprakları arasındaki bölgeyi de temizliyoruz. Bu operasyonda çok önemli mesafe katettik. Kandil’i ve gerekirse Sincar’ı terör örgütünden temizleyene kadar bu operasyonumuz devam edecektir. Suriye tarafında Tel Abyad’dan, Kamışlı’ya kadar olan bölgeyi temizlemeye kararlıyız.”

CHP’Yİ UYARDI: Bölücü terör örgütü sahada köşeye sıkıştıkça siyasi alandaki manevralarla ve sivilleri hedef alan vahşetiyle kendine alan açmaya çalışıyor. Terör örgütünün yeniden sivilleri infaza yönelmesinin gerisindeki en önemli saik, kendi güdümündeki partiye sağladığı bu destektir. Buradan bir kez daha CHP’yi bölücü terör örgütünün güdümündeki parti ile ilişkisini gözden geçirmeye ve tercihini milletten yana kullanmaya davet ediyorum.

181 BİN KİŞİYE MÜJDE: FETÖ ile mücadeleyi de kararlılıkla sürdürüyoruz. Davaların büyük bölümünün yıl sonuna kadar tamamlanacağı anlaşılıyor. FETÖ ile mücadele kapsamında tutuklanan ve mahkum olanlar ile ihraç edilenlerin bir kısmının eş, çocuk, anne ve babalarının pasaportlarına idari işlemle ihtiyaten tahdit konmuştu. Artık soruşturmalar ve davalar belli bir aşamaya geldiği için 181 bin 500 kişiyle ilgili pasaport tahdidi şayet mani bir hal yoksa birkaç gün içinde kaldırılacak.

‘Bakanlar Meclis’ten de olabilir’

Erdoğan, grup çıkışı gazetecilerin, “Kabine Meclis dışı mı olacak?” sorusu üzerine, “Sizin ters köşe olmanız için, bakanlar Meclis’ten de olabilir, neden olmasın” ifadesini kullandı. Erdoğan, daha sonra, milletvekillerinin and içme töreninin gerçekleşeceği Genel Kurul saatini beklemek üzere Başbakan Binali Yıldırım’ın Meclis’teki makamına geçti.

‘İlk kabine toplantısı cuma’

Erdoğan kabinenin toplantı tarihine ilişkin de “İnşallah cuma günü Allah nasip ederse, ilk toplantımızı yapmadan önce Hacı Bayram’a cuma için gideceğiz. Hacı Bayram’dan sonra dualarımızı yapacağız ve ondan sonra ilk kabine toplantımızı gerçekleştireceğiz” dedi.

Erdoğan nikah şahidi oldu

Kültür ve Turizm Bakanı Numan Kurtulmuş’un kızı Ayşe Kurtulmuş ile Fatih Çalış dünyaevine girdi. Haliç Kongre Merkezi’nde düzenlenen törende, çiftin nikah şahitliklerini Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Meclis Başkanı İsmail Kahraman, Başbakan Binali Yıldırım, gelinin hocası İsmet Kırkpınar ve damadın amcası Halis Çalış yaptı. Nikah törenine, Erdoğan ve eşi Emine Erdoğan’ın yanı sıra, Başbakan Yardımcıları Bekir Bozdağ, Recep Akdağ ve Mehmet Şimşek, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Mehdi Eker, eski başbakanlardan Ahmet Davutoğlu ile edebiyat, sanat, siyaset ve medya dünyasından çok sayıda isim katıldı.

Yapacak çok işimiz var