Siyaset Yeni dönem stratejisi Abant’ta belirlenecek

Yeni dönem stratejisi Abant’ta belirlenecek

28.09.2018 - 01:30 | Son Güncellenme:

.

Yeni dönem stratejisi Abant’ta belirlenecek

CHP’nin 27. Yasama Dönemi Çalışma ve Değerlendirme Toplantısı, dün Bolu Abant’ta başladı. Milletvekilleri dün öğle saatlerinde kampın yapılacağı otele giriş yaptı. Milletvekilleri akşam saatlerinde ise yemekte bir araya gelerek, programa yönelik değerlendirmelerde bulundu.

Haberin Devamı

CHP grubu, kamp programı kapsamındaki yoğun mesaisine ise bugün başlayacak. Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu, bugün 10.00’da kampın açılış konuşmasını yaparak, gündemdeki konulara yönelik açıklamalarda bulunacak. Daha sonra gerçekleştirilecek basına kapalı toplantılarda ise partinin üç grup başkanvekili yasama çalışmalarına ilişkin ayrı ayrı sunumlar yapacak. Grup başkanvekilleri sunumlarında, şu ana kadar yürütülen çalışmalar ile yeni yasama döneminde nasıl bir strateji izlenmesi gerektiği konusunda görüş ve tespitlerini paylaşacak. Sunumlarda, iç tüzük tartışmaları, MHP’nin af teklifi ve yeni dönem Meclis faaliyetlerinde izlenecek yol haritasına ilişkin değerlendirmeler yapılacak. Kampta, yaklaşan yerel seçimlere yönelik hazırlıklar ve bu kapsamda milletvekillerinin alacağı sorumluluklar da masaya yatırılacak. Yerel Yönetimlerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Seyit Torun, Kılıçdaroğlu’nun ekim ortasında açıklayarak yerel seçim startı vereceği Yerel Seçim Strateji Belgesi üzerinden bir sunum yapacak. Dış İlişkilerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Ünal Çeviköz de dış politikadaki gelişmeler konusunda milletvekillerini bilgilendirecek. Toplantının bir diğer önemli gündemini ise ekonomik gelişmeler oluşturacak. Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Faik Öztrak, ekonomik gelişmelerde gelinen son aşamaya ilişkin sunum yapacak.

Haberin Devamı

‘Etkili iletişim’ dersi

Program kapsamında, milletvekillerine “etkili iletişim” konusunda da bilgilendirme yapılacak. Prof. Dr. Can Bilgili ile Kamil Sönmez, “Etkili iletişim teknikleri” başlıklı bir sunum gerçekleştirecek. Kamp programının son aşamasında ise milletvekilleri söz alarak, görüş ve önerilerini aktaracak, parti yönetimi ve Genel Başkan Kılıçdaroğlu’na sorular yöneltecek. Kamp pazar sabahı düzenlenecek bilgilendirme toplantısının ardından sona erecek.

Bircan’a ziyaret

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, bir süre önce Iğdır’da beyin kanaması geçiren ve tedavisi Ankara Üniversitesi İbni Sina Hastanesi’nde süren Edirne Milletvekili Erdin Bircan’ı ziyaret etti. Kılıçdaroğlu’na Grup Başkanvekili Engin Altay da eşlik etti. - ANKARA Milliyet