Siyaset ‘Yerli ve milli mutabakat olacak’

‘Yerli ve milli mutabakat olacak’

12.01.2018 - 01:30 | Son Güncellenme:

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Ak Partili vekillerle gruplar halinde görüşmelerinin üçüncüsünü dün gerçekleştirdi. Toplantıya 21 il’den 43 milletvekili katıldı. Başbakan Binali Yıldırım’ın katılması beklenmesine karşın hazır bulunmadığı basına kapalı toplantı yaklaşık 2 saat 20 dakika sürdü.

‘Yerli ve milli mutabakat olacak’

Milliyet’in Ak Parti kaynaklarından edindiği bilgiye göre Erdoğan, MHP ile ittifak konusunda değerlendirme yaparken, yerli ve milli duruş noktasında buluşulduğuna dikkat çekerek, “Sayın Bahçeli yerli ve milli bir duruşu sergiledi. Biz milli ve yerli düşünce tarzı olan herkesle birlikte hareket ederiz. Seçim ittifakını milli mutabakat olarak görüyoruz. Milli bir mutabakat olacak ve bu mutabakatı da kısa süreli olarak görmüyoruz. Milli mutabakatımızın bundan sonra da devam etmesini arzu ediyoruz” dedi. Bu konuda iki partiden kurmayların katılacağı bir komisyon çalışması yapılacağını belirten Erdoğan, “Üç isim ben vereceğim, üç isim de Sayın Bahçeli verecek” bilgisini paylaştı.

Haberin Devamı

Söylem birliği uyarısı

MHP ile ilişkiler konusunda vekillerine uyarılarda bulunan Erdoğan, “söylem birliği”nin önemini vurguladı. Erdoğan, özetle şunları söyledi: “Arkadaşlarımız bu mutabakatı zedeleyici konuşmalar yapmamalı. Biz onları, onlar bizi kırmasın. En tepede mutabakat varken, aşağılarda bu işlerin olmaması lazım. MHP’liler nasıl Sayın Bahçeli’nin konuşmaları doğrultusunda konuşuyorsa, bizim milletvekillerimiz de benim, başbakan, bakanlar ve parti yöneticilerinin konuştuğu çerçevede konuşmalı. Milli mutabakatı ve ittifakı halkımıza doğru ve iyi anlatmamız lazım.”

Zana yorumu: Milletvekili miydi tartışılır zaten

Toplantıda Elitaş, Meclis gündemine ilişkin kısa bilgilendirme yaptı. Elitaş’ın, HDP Ağrı Milletvekili Leyla Zana’nın milletvekilliğinin düşürülmesiyle ilgili oylamaya ilişkin açıklaması üzerine Erdoğan’ın, “Zaten milletvekili miydi tartışılır” ifadesini kullandığı öğrenildi.

Haberin Devamı

‘Bizim ittifakımız daha eski’

Ak Parti Grup Başkanvekili Mustafa Elitaş’ın taşıdığı köstekli saat de Erdoğan’ın dikkatinden kaçmadı. Erdoğan, saati görünce “Ooo Elitaş” diye takıldı. Saatin, Bahçeli’nin hediyesi olduğunu söyleyen Elitaş’ın “Yani bizim ittifakımız, ortaklığımız daha eski” espirisi de Erdoğan’ı güldürdü.

Çevre ve Şehircilik Bakanı Mehmet Özhaseki ile Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkci Ak Parti Genel Merkezi'ndeki toplantıya birlikte geldi.