Siyaset Yeşilyurt ve Akar’a yakalama kararı

Yeşilyurt ve Akar’a yakalama kararı

12.05.2017 - 02:30 | Son Güncellenme:

“Atatürk’ün hatırasına alenen hakaret” ve “Halkı kin ve düşmanlığa alenen tahrik etme” suçlarından haklarında soruşturma yürütülen Süleyman Yeşilyurt ve Hasan Akar hakkında, Bakırköy Nöbetçi 1. Sulh Ceza Hakimliği tarafından tutuklamaya yönelik yakalama kararı çıkarıldı.

Yeşilyurt ve Akar’a yakalama kararı

Yeşilyurt ve Akar, Derin Tarih adlı bir televizyon programında Mustafa Kemal Atatürk’e hakaret ve iftirada bulunmuşlardı.
Öte yandan siyasiler de konuya yönelik tepklerini sürdürmeye devam etti. CHP Antalya Milletvekili Mustafa Akaydın, Atatürk’e hakaret eden kişiler hakkında toplumsal huzuru bozmaya yönelik kamu davası açılması gerektiğini savundu. Akaydın, şöyle konuştu:
“Bu konuda hükümeti sorumlu tutmamızın sebebi Atatürk’e bundan önce defalarca hakaret eden Mustafa Armağan’a FETÖ ile en kuvvetli bağlara sahip olduğu gerçeğine rağmen dokunulmamasıdır. Bu şahsın kirli geçmişinde 20 yıllık Zaman Gazetesi yazarlığı ve Fetullah Gülen’in onursal başkanı olduğu Gazeteci ve Yazarlar Vakfı Yöneticiliği bulunmaktadır. Cumhurbaşkanı Erdoğan’ı da eleştirmiştir. Cumhuriyet savcılarına buradan yaptığımız çağrı, Mustafa Armağan, Süleyman Yeşilyurt ve Yavuz Bahadıroğlu’nun haklarında toplumsal huzuru bozmaya yönelik davranışlardan dolayı kamu davası açılması yönündedir. Ayrıca bu davranıştan sorumlu kişilerin FETÖ ile bağlarının da sıkı bir şekilde soruşturulmasını talep etmekteyiz.”
MHP’den suç duyurusu
MHP’den ihraç edilen bağımsız milletvekilleri Yusuf Halaçoğlu ve Ümit Özdağ da Süleyman Yeşilyurt ve Hasan Akar hakkında Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı’na suç duyurusunda bulundu. Halaçoğlu, “Bunlar Türkiye’de iç kargaşalık çıkarmaya çalışan bir zihniyetin temsilcileridir” dedi.
Söz konusu programa ve katılımcılarına ilişkin Eskişehir Baro Başkanı Rıza Öztekin ile bir grup avukat da savcılığa suç duyurusunda bulundu.