Siyaset Yıldırım’dan İstanbullulara yeni vaat: En büyük hastane Sancaktepe’ye

Yıldırım’dan İstanbullulara yeni vaat: En büyük hastane Sancaktepe’ye

21.03.2019 - 08:15 | Son Güncellenme:

Sancaktepe’de sivil toplum kuruluşu temsilcileriyle bir araya gelen Yıldırım, “Sancaktepe’de Türkiye’nin en büyük hastanesi inşa edilecek ve 15 bin kardeşimize iş sağlanacak” dedi

Yıldırım’dan İstanbullulara  yeni vaat: En büyük hastane Sancaktepe’ye

AK Parti İstanbul Büyükşehir Belediye başkan adayı Binali Yıldırım, dün seçim çalışmalarını Sancaktepe’de sürdürdü. Recep Tayyip Erdoğan Kongre Merkezi’nde sivil toplum kuruluşu temsilcileriyle bir araya gelen Yıldırım, daha sonra Turkcell tarafından Sancaktepe’nin Yenidoğan Mahallesi’nde yapılacak 70 derslikli okulun temel atma törenine katıldı. Sancaktepe’de her mahalleye park, yeşil alan ve çocuk yuvası sözü veren Yıldırım, Sancaktepe Belediye Başkanı Şeyma Döğücü ve kendisine oy isteyerek şunları söyledi:

Haberin Devamı

‘15 bin kişiye iş’

“İstanbul’da inşa edilen dünyanın en büyük havalimanının yapımında bir kadının imzası var. O havalimanının gerçek kahramanı bir kadındır. Devlet Hava Meydanları İşletmesi Genel Müdürü Funda Ocak’tır. Kulağıma, ‘Şeyma Hanım, bir kadındır. Bu işleri yapabilir mi?’ gibi şeyler geliyor. Nüfusumuzun yarısı kadınlardan oluşuyor. Bizleri dünyaya getiren kadınlardır. Şeyma Hanım, Sancaktepe’yi parmakla gösterilecek bir ilçe haline getirecek. Kadınlar, ona çok destek veriyor. Ama biz daha fazla çalışıp destek vereceğiz. Hani bir laf var. Etle tırnak gibiyiz. Bunu düzeltiyorum. Etle tırnak gibi değiliz. Et de biziz, tırnak da biziz. Farkımız, yok. Tek bedeniz, canız, kardeşiz. Ayrımız gayrımız yoktur.” Sancaktepe’de Türkiye’nin en büyük hastanesinin inşa edileceğini söyleyen Yıldırım, “4 bin 100 yataklı bir hastane kuracağız ve burada 15 bin Sancaktepeli kardeşimize iş sağlanacak”dedi.

Haberin Devamı

Yönetim merkezi

Okul, hastane ve fabrikaların şan şöhret olsun diye yapılmdığını belirten Yıldırım, “Yapılan her eser, aş demek, iş demek. Havaalanları, demir yolu, hava yolu kısacası altyapı olmazsa, insanlar nasıl oraya gidip iş yapacak? 15 yılda altyapıya çok yatırım yaptık. Bu yurdun her köşesinde, bu ülkeye sahip çıkan insanlara hizmet etmek boynumuzun borcudur. Bize düşen, nifak tohumu ekenlere bir cevap vermektir” diye konuştu. Yıldırım, “ İstanbul’u parmakla gösterilen şehirler arasına sokacağız. İlk işimiz yıldırım hızıyla metroyu buraya getirmek Sancaktepelileri Üsküdar’a, Mecidiyeköy’e, havalimanına, Kartal’a ve Bostancı’ya metro ile taşımak” ifadelerini kullandı.

Yıldırım’dan İstanbullulara  yeni vaat: En büyük hastane Sancaktepe’ye

‘Eğitim silaha dönüştü’

Yıldırım, sözlerini şöyle tamamladı: “Taşa toprağa yapılan yatırımın ömrü var. Ama insana yapılan yatırım nesilden nesile devam edecek. Türkiye eğitimli insanların omuzunda yükselecek. Evlatlarımızı eğiteceğiz ama bir şeye dikkat edeceğiz. Ülkemizin başına bir bela geldi. FETO örgütü de eğitimi kullanarak maalesef yavrularımızın zihnini karıştırdı, onları zehirledi. Eğitim kötü niyetli, karanlık emelleri olan insanların elinde nasıl bir silaha görüştüğünü 15 Temmuz’da gördük değil mi? 15 Temmuz’da bu alçaklar asker kılığına girerek tankla, tüfekle, topla sizlerin, milletin üzerine ateş etmediler mi? Ama o gece kadını, erkeği, genci, yaşlısı kardeş olduk, kahraman olduk. Bayrağımız inmedi, ezanlarımız dinmedi. Alçaklara gereken dersi verdik.”