Siyaset 'YPG için de aynı tutumu bekliyoruz'

'YPG için de aynı tutumu bekliyoruz'

08.11.2018 - 01:30 | Son Güncellenme:

Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, Sudan’daki temasları kapsamında Sevakin Adası’nda TİKA tarafından yapılan restorasyon çalışmalarına ilişkin incelemelerde bulundu.

YPG için de aynı tutumu bekliyoruz

Gündeme ilişkin soruları yanıtlayan Akar, ABD’nin terör örgütü PKK’nın sözde üst düzey yöneticilerini ihbar edenlere yönelik para ödülüyle ilgili değerlendirmesi sorulması üzerine şunları söyledi: “ABD’nin, müttefiklerimizin bu adımını, kararını olumlu bulmakla beraber çok geç kaldığının altını çizmek istiyorum. Bizim burada yapılan bu çalışmayı önemli bulmakla beraber PKK’dan hiçbir farkı olmayan YPG’ye karşı da aynı tutum ve davranışın, aynı bakış açısının geliştirilmesi ve gerçekleştirilmesini bekliyoruz. Çünkü YPG, PKK’dan hiçbir farkı olmayan terörist bir teşkilattır. Bir taraftan PKK’nın elebaşılarına ödül konulurken diğer taraftan da YPG’ye TIR’larla, uçaklarla araç, gereç, silah, mühimmat gönderilmesini bizim kabul etmemiz mümkün değil.”

Haberin Devamı

Basında yer alan bazı ABD’li askerlerin teröristlerle beraber görüntülerine ilişkin değerlendirmesi sorulan Akar, “Özellikle hududumuza yakın alanlarda görüntü vermelerini bizim kabul etmemiz gerçekten mümkün değil. Bu konuda da yine muhataplarımıza yaptığımız görüşmelerde bu hususu da dile getirdik. Bir an önce YPG ile görüntü vermekten uzaklaşmaları lazım, işbirliğimize zarar vermesini engellemek bakımından” dedi.

En geç aralıkta

Bedelli askerlikte başvuruların 3 Kasım’da sona erdiği hatırlatılarak, başvuru sayısına ilişkin soru üzerine Bakan Akar, şu karşılığı verdi: “Şu anda işlemlerini tamamlayan 633 bin 844 gencimiz müracaatlarını tamamladılar, paralarını yatırdılar ve eğitim konusunda da planlamaya dahil edildiler. Bununla ilgili hem eğitim tarihleri hem de eğitim yapacakları yerlerin belirlenmesi konusunda çalışmalarımız devam ediyor. Bu ayın sonunda, en geç aralık ayının başında bunlar tamamen açıklanacak. Önemli bir husus da başvuru yapıp ödemelerini tamamlayan vatandaşlarımızın askerlik şubelerinde işlemlerinin yürütülmesine devam edilmektedir.”

Haberin Devamı

Akar: Geç alınmış bir karar

Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, Sevakin Adası’nda TİKA tarafından yapılan restorasyon çalışmalarına ilişkin incelemelerde bulundu. Akar, bölge halkının yoğun ilgisiyle karşılaştı.