Ekonomi ‘Siyasete alet edilmek beni üzüyor’

‘Siyasete alet edilmek beni üzüyor’

14.11.2018 - 08:30 | Son Güncellenme:

İzmir Ticaret Odası (İZTO) Yönetim Kurulu Başkanı Mahmut Özgener, İzmir Belediye Başkanlığı için hakkında uzun süredir devam eden  spekülasyonların kendisi dışında gerçekleştiğini, isminin siyasi tartışmalara alet edilmesinden üzüntü duyduğunu belirtti.

‘Siyasete alet edilmek beni üzüyor’

Özgener, yaptığı yazılı açıklamada, dün TBMM’ye sunulan ve milletvekili ve yerel seçimlerde aday olmak üzere görevlerinden ayrılmak durumunda olan oda, borsa ve birlik başkanlarının seçilememeleri halinde görevlerine geri dönmelerinin yolunu açacak kanun teklifini anımsattı.

Haberin Devamı

Bazı sosyal medya organlarında, ‘yasanın, Özgener’in İzmir Büyükşehir Belediye Başkanlığı adaylığının önünü açmak için hazırlandığının’ ileri sürüldüğünü belirten Özgener, şunları kadyetti: “Yüce Meclisimizde görev yapan hiçbir milletvekilimizin kişiye özel yasalar çıkarmak gibi hesaplar içinde olamayacağını hatırlatırım. Bununla beraber yasanın içeriğine ve getirdiği düzenlemeye katılmadığımı özellikle belirtmek isterim. İzmir Belediye Başkanlığı için hakkımda uzun süredir devam eden spekülasyonların, ismimin siyasi tartışmalara alet edilmesinin beni çok üzdüğünü belirtmek istiyorum. İsmimin çevresinde yapılan spekülasyonların benim dışımda geliştiğini bir kez daha hatırlatmak istiyorum.” l İZMİR AA