Siyaset ‘Siyaseti rezil ettiler’

‘Siyaseti rezil ettiler’

14.06.2018 - 01:30 | Son Güncellenme:

Cumhurbaşkanı Erdoğan, dün Trabzon ve memleketi Rize’de düzenlenen mitinglerde konuştu.

‘Siyaseti rezil ettiler’

Erdoğan’ın mesajları özetle şöyle:

Haberin Devamı

HALA ANLAMADILAR: Bu ana muhalefet benim kıraathane ifademden hala bir şey anlamadı. Kıraathane, okuma evi, okuma yeri demektir. Millet olunca, milletin okuma evi, okuma yeri. Ben kek diyorum onlar keklik anlıyor. Burada öğrencilerimiz okuyor, ders çalışıyorlar, üniversiteye hazırlanıyorlar. ‘Çocuklarımız elden gidiyor.’ Onları kurtarmak için millet kıraathaneleri yapacağız.

DEMOKRASİYE İHANET İÇİNDELER: Biz Cumhur İttifakı ile geliyoruz. Onlar, kiminle karşınıza geliyor? Yanlarında, arkalarında, önlerinde kimler var? Milletvekili transferinden, seçmen dağıtmaya kadar yapmadık rezillik bırakmadılar. 15 tane milletvekilini bir yere gönderdiler mi, gönderdiler. Bunlar, siyaseti rezil ettiler. Bunlar milletin oyunu, milli iradeyi, siyaset mühendisliği masalarında meze yapacak kadar demokrasiye ihanet içindeler.

Haberin Devamı

DEMİRTAŞ TEPKİSİ: Adaylığı açıklandı, beyefendi Edirne’deki terör örgütlerinin desteğindeki bir kişiyi gidip ziyaret etti. Söylediği laf şu ‘Cumhurbaşkanı adayı ya bırak.’ Ne demek ‘Cumhurbaşkanı adayı ya bırak.’ Cumhurbaşkanı adayı olmanın şartları olması lazım. Bana göre bu yanlış bir gelişme. İnşallah bunun da düzeltilmesi lazım.

ÜNİVERSİTELİLERE YAZLIK BURS: Önümüzdeki dönemde her yıl 100 bin gencimize, eğitimlerini sürdürdükleri şehirde yaz tatilinde üç aylık dönemde asgari ücret karşılığında sosyal çalışma imkanı getiriyoruz. Yani burs biraz daha yükselmiş oluyor. Gençlerimiz ağaç dikmeden üniversiteye hazırlık kursuna, yaşlı bakımından kodlama yazılım eğitimine kadar geniş bir alanda görev alacaklar.

Eren’in ailesine ev

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Trabzon’un Maçka ilçesi kırsalında 11 Ağustos’ta terör örgütü mensuplarıyla sağlanan sıcak temasta şehit olan Eren Bülbül’ün annesi Ayşe Bülbül’e Büyükşehir Belediyesi’nin destekleriyle alınan evin anahtarını takdim etti. Vatandaşlar da bu sırada “Şehitler ölmez vatan bölünmez” sloganları attı.

‘Beyaz Türk olmakla övünmedim’

Erdoğan, şöyle devam etti: “Bay Muharrem, ABD’den gelecek yeni telefonu bekleyedursun biz dün Azerbaycan, KKTC, Ukrayna, Sırbistan cumhurbaşkanlarıyla beraber Türkiye bölgesini enerji merkezine dönüştüren TANAP Projesi’ni hayata geçirdik. Çıkmış diyor ki ‘Ben zenci Türklerdenim, Erdoğan Beyaz Türk.’ Ben, bu ülkenin has evladıyım. Hiçbir zaman beyaz Türk olmakla övünmedim. Sadece bu memleketin, bu milletin hizmetkarı olmakla övündüm. Biz, Allah’ın izniyle cari açığı falan hallederiz. Ülkemizin şu an en büyük açığı muhalefet açığıdır. Ülkemizin 16 yılda müspet yönde mesafe alamadığı tek alan, muhalefetin kalitesi ve kalibresidir. Son zamanlarda muhalefetin adayı milliyetçi, muhafazakar, mütedeyyin kesime şirin gözükmek için adeta 40 takla atıyor. ‘Başörtüsü özgür olmasın’ diye imza atan Bay Muharrem, bugün seçim meydanlarında olmadık taklalar atıyor.”