Siyaset ‘Siyasette aktör olmam hizmetlerimle konuşurum’

‘Siyasette aktör olmam hizmetlerimle konuşurum’

17.01.2019 - 01:30 | Son Güncellenme:

AK Parti’nin Ankara adayı Özhaseki projelerini anlatırken Ankara’yı çok iyi bildiğini, 1/100 binlik planının altında kendi imzasının olduğunu söyledi. Özhaseki, “Siyasetin içinde aktör olmam, hizmetlerimle öne çıkarım” dedi

‘Siyasette aktör olmam hizmetlerimle konuşurum’

AK Parti Ankara Büyükşehir Belediye Başkan adayı Mehmet Özhaseki, “Siyasetin içinde aktör olmam, hizmetlerimle öne çıkarım” dedi.

Haberin Devamı

AK Parti Genel Merkezi’nde gazete, televizyon ve haber ajanslarının Ankara temsilcileriyle kahvaltıda buluşan Özhaseki, Ankara’yı çok iyi tanıdığını vurguladı, Ankara’nın 1/100 binlik planının altında imzası olduğunu belirtti. Projelerini anlatan ve soruları yanıtlayan Özhaseki’nin mesajları özetle şöyle:

KİMSEYLE KAVGAM OLMAZ: Belli bütçeleriniz vardır, bir kısmını da hükümetin üstlenmesi gerekir. İşte o hükümet nezdindeki işlerin de sürdürülebilmesi adına tecrübem var. Hükümeti iyi tanıyorum. Siyaset ayağını iyi biliyorum. İlişkilerimi de iyi kurarak birçok projeyi de bakanlıklarımız nezdinde takip edip bunları ben yaparım diye düşünüyorum. Kimseyle kavgam olmaz, siyasetin içinde aktör olmam, sadece hizmetlerimle konuşurum. En önemli projeleri Sayın Cumhurbaşkanımızın da talimatıyla gerçekleştirmek lazım. İki, kendine has belediyenin gelirleri var. Bunu doğru şekilde öncelik sıralamasına tabi tutarak harcamak lazım. Kendi kaynağınızı kendiniz oluşturmanız lazım.

Haberin Devamı

ERYAMAN STADYUMU: Eryaman Stadı bitmiş fakat ihtilaflar çözülmediği için Ankaragücü değişik şehirlere gitmek zorunda. Cumhurbaşkanımıza arz ettim. Belediye, müteahhit firma tarafıyla görüştüm. Bir komisyon oluşturup, ikinci yarıda inşallah Ankaragücü’nü Ankara’da maç yapar hale getirdik. Bu bir idareciliktir, ben bunu yaptım.

SU FİYATLARI: DSİ tarafından yapılan 32 kilometrelik hattın tamamlanmasıyla belediyenin kaynak sularını yakında Çamlıdere Barajı’ndan Ankara’ya vermeye başlanacak. Kızılırmak’ta yapılan barajdan Ankara’ya su verebilmek için kurulan terfi istasyonlarının 250-300 milyon lira civarında elektrik gideri var. Bir taraftan elektrik giderleri bitiyor, bir taraftan da su üzerinde bazı yerlerde enerji üretebilecek tesisler kuruluyor. Bunların neticesinde Ankara Büyükşehir su fiyatlarında yüzde 30 indirime gitti. Gerede suyu da devreye girince bir hesap daha yaparız.

ÖĞRENCİ BİLETLERİ YARIYA İNMELİ: Öğrenci taşımaları normal tam bilet fiyatlarının yarısı olmalı. Şu anda 2.5 lira civarında tam bilet fiyatı var. 1.75 lira gibi öğrenci fiyatları. Bunu da yarıya düşürmek doğru diye düşünüyorum. Şu anda mühür elimde değil sadece tavsiye edebilirim.

Haberin Devamı

ANKAPARK: Yeri konusu tartışma konusu oldu. Onun dışındaki tartışmaları doğru bulmuyorum. Bedeli söylendiği gibi 5-6 milyar lira değil, 1 milyar 350 milyon lira civarında. Bitmiş vaziyette. Bugünlerde ödemeler yapılıyor. Arkadaşlarımız hızlı davranırlarsa bir iki ay içinde açılır.

EĞLENCE YERLERİNİN TAŞINMASI: ‘Şuradaki bir grup birilerini rahatsız ediyor, kapat’ mantığı doğru değil. Oradaki insanlar rahatsız olmadan o tür faaliyetlerin başka bir yerde yapılabileceği ortamı sağlamak da belediyelerin işi. İnsanlar müzik dinlemek isterler, müzikal bir yere gitmek isterler. Bunların, konutların bulunduğu yerden biraz daha uzakta olması lazım. O anlamda Ankara’daki üç yerde sıkıntı olduğunu biliyorum. O üç yerin de kısa sürede yeni yerlerine taşınması projelerimiz var.

‘MHP ile hiçbir ihtilaf olmadı’

MHP teşkilatında müthiş bir ilgiyle, çok sıcak karşılama oluyor. Sohbet ediyoruz. Konuştuğumuz konular hususunda şu ana kadar hiç ihtilaf ettiğimiz bir konu olmadı. Tabii başta Devlet Bahçeli Bey’in tavrı çok önemli. Devlet Bey’in şu sözünü önemsiyorum; ‘Belediye mi, beka mı’. Yüzlerce belediye feda olsun hiç önemli değil, beka çok önemli.

Haberin Devamı

‘Fitne ateşi yakmak için uğraşmasınlar’

Sivil toplum örgütleriyle görüşmeden hiçbir kesim hakkında karar vermedim. Herkesle konuşunca destek gördüm. Televizyonlarda prensiplerimi anlattıkça, ‘Bak gördün mü, Melih Bey’e cevap veriyor’ diyorlar. Bundan da son derece üzülüyorum. Böyle bir fitne ateşi yakmak için uğraşanlar da şahsen uğraşmasalar iyi olur. Benim kimseyle bir kavgam yok.

‘Özerklik tehlikeli ve sıkıntılı bir iş’

Özerkliğin içerisinde ekonomik özgürlük, bağımsızlık, yurt dışıyla direkt temas kurma, muhtariyet ilan etmeye yakın birtakım maddeler vardı. Bunlar çok tehlikeli maddeler. Orada ‘AB yerel yönetimler özerklik şartlarını tanıyacağız’ demek, ‘PKK’lıların öz yönetim ilan etmesini hoş görüyoruz’ demekle aynı bana göre. O çok tehlikeli ve çok sıkıntılı bir iş.