Siyaset Siyasi mühendislik ilkesiz bir ittifak

Siyasi mühendislik ilkesiz bir ittifak

23.04.2018 - 01:30 | Son Güncellenme:

CHP’li 15 milletvekilinin İYİ Parti’ye geçmesini sert sözlerle eleştiren Hükümet Sözcüsü Bozdağ, “Bu, siyasi ahlaksızlığın en yeni ve en son örneğidir; açık bir siyasi mühendisliktir” ifadelerini kullandı.

Siyasi mühendislik ilkesiz bir ittifak

Başbakan Yardımcısı ve Hükümet Sözcüsü Bekir Bozdağ, 15 CHP milletvekilinin İYİ Parti’ye geçmesini twitter hesabından sert sözlerle eleştirdi. Bozdağ, özetle şunları kaydetti:

Haberin Devamı

- SİYASİ AHLAKSIZLIK: Siyasetçileri milletin gönlünde ve seçim sandığında var eden de güçlü kılan da sahip oldukları ahlak ve dürüstlüktür. Geçmişte HDP’nin başarısı için dua/destek olan CHP, bugün başkalarının başarısı için duadan ötesini yaptı. 15 Milletvekilini partisinden istifa ettirip başka partiye transferini sağladı. Bu, siyasi ahlaksızlığın en yeni ve en son örneğidir; açık bir siyasi mühendisliktir.

- ADI KONULMAMIŞ İTTİFAK: Bu kirli ve ahlaksız icraatıyla CHP yönetimi, Cumhuriyet’in kurucu partisi CHP’yi bir başka partiye stepne yapmıştır. Bu operasyon; geçmişte Güneş Motel ve 28 Şubat sürecinde kurulmuş vekil pazarının 2018’de tekrarı anlamına geliyor mu, gelmiyor mu? CHP yönetiminin ahlaktan, dürüstlükten uzak bu tutumu, bir aldatmadır, bir hiledir. Bu, adı konulmamış bir ittifaktır. Ama bu ittifak, ilkeler ittifakı değil, ilkesizlikler ittifakıdır. Bu ittifak, şeffaf, dürüst, ahlaki ve meşru bir ittifak değildir.

Haberin Devamı

- KAYBEDECEKLER: Eğer CHP ve malum müttefikleri; bu kirli ve karanlık pazarlıklarla, hileli, ahlaksız, dürüst olmayan ve ilkesiz yöntemlerle aziz Türk milletini aldatacaklarını sanıyorlarsa aldanıyorlar. Türk halkı, Kılıçdaroğlu’ndan da bu ilkesizliğe ve ahlaksızlığa imza atanlardan da akıllıdır. Bugün de kendi hamakatlerini akıllılık zanneden CHP ve ortakları, milletimizin aklına ve basiretine toslayıp yine kaybedeceklerdir.

- CHP’NİN İKTİDAR HEDEFİ YOK: CHP yönetimi belli ki başarıdan, seçimi kazanmaktan ve iktidar olmaktan ümidini kesmiştir. 24 Haziran’da CHP’nin, iktidar olma hedefi de ümidi de yoktur. CHP yönetiminin tek derdi ve hedefi, Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’a kaybettirmektir. Cumhurbaşkanımız Erdoğan karşıtlığı, CHP yönetimi ve bazılarının gözlerini kör etmiş, akıllarını başından almıştır.

- REZALETİN ZİRVESİNDE: YSK, seçime katılacak partileri açıkladı. CHP’nin payanda olduğu partinin CHP desteği olmadan da seçime gireceği anlaşıldı. CHP’nin düşürüldüğü gülünç duruma ve eblehliğe bakar mısınız? Böylesine aciz bir CHP yönetimine, Türkiye emanet edilebilir mi? Kılıçdaroğlu yönetimi ve zekası, CHP’yi rezil etmekten başka bir icraatı bugüne kadar yapamadı, bundan sonra da yapamaz. CHP’nin son yaptığı rezaletin de hamakatin de zirvesidir. Allah bunlardan, CHP’lileri de, milletimizi de, devletimizi de korusun.

Haberin Devamı

Ak Parti’den Güneş Motel benzetmesi

Ak Parti sözcüleri, CHP’li 15 vekilin katılmasıyla İYİ Parti’nin seçimlere girmesinin önünün açılmasını ‘Güneş Motel olayı’na benzetti. 1977 Genel Seçimleri’nin ardından Adalet Partili 11 milletvekili Florya Güneş Motel’deki görüşmelerin ardından istifa edip CHP’ye destek vermiş ve hükümet kurmasını sağlamıştı. Bu transfer Türk siyasi literatürüne ‘Güneş Motel olayı’ olarak geçmişti.

- Ak Parti Genel Başkan Yardımcısı Sözcüsü Mahir Ünal: Kılıçdaroğlu ve CHP’si kendini inkar etme pahasına 15 milletvekilini İP’e göndermiştir. Üstelik ittifakların yasal olarak önü açılmışken siyasi bir hülle ile bunu yapmıştır. Yaşanan hadise bugünün Güneş Motel vakasıdır.

- Ak Parti Grup Başkanvekili Bülent Turan: CHP’nin kurduğu Güneş Motel nükümeti CHP’nin sonunu getirmişti. Bu sefer de yeni bir Güneş Motel olayıyla karşı karşıyayız. İyi Parti Sözcüsü, ‘seçime girmemizde bir sıkıntı yok’ demişken, CHP milletvekillerini İyi Parti’ye pazarladı. Bu siyasi ahlâka sığmayan bir durum.

Haberin Devamı

- TBMM Anayasa Komisyonu Başkanı Mustafa Şentop: Hükümet olabilmek için milletvekili transferi yapmışlardı. Şimdi de milletvekili ihracı yapıyorlar. O nedenle bugün yaptıkları şaşırtıcı değil.”