Siyaset ‘Siyasi rant devşirme peşinde değiliz’

‘Siyasi rant devşirme peşinde değiliz’

23.04.2019 - 08:15 | Son Güncellenme:

CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Faik Öztrak, partisinin genel merkezinde düzenlediği basın toplantısında, CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu’na yönelik linç girişimine ilişkin konuştu.

‘Siyasi rant devşirme peşinde değiliz’

Öztrak, özetle şu ifadeleri kullandı.

Haberin Devamı

SORUMLULUKTAN KAÇAMAZ: Bu olayı sıradan bir protesto, basit bir tepki olarak görmek mümkün değildir. 9 ay önce ‘CHP’lilerin şehit cenazelerine alınmaması talimatını verdim’ diyerek bu müessif olaya zemin hazırlayan İçişleri Bakanı, şimdi seçim tortusunun arkasına saklanarak sorumluluktan kaçamaz. İçişleri Bakanı, işini yapmak yerine kamuoyunu yanıltmaya devam etmektedir. Genel Başkanımızın güvenlik biriminden kendilerine cenazeye katılım konusunda bilgi verilmediğini ifade etmiştir. Bu doğru değildir. Pazar sabahı 10.03’te Ankara Koruma Şube Nöbetçi Amirliği’ne bilgi verilmiştir. Bu bilgiye dayanarak Çubuk Kaymakamı, genel başkanımızı karşılamıştır. Milli Savunma Bakanı’nın korumaları da genel başkanımızın törene katılıp katılmayacağını sormuş, gerekli bilgi onlara da verilmiştir.

Haberin Devamı

AYRIŞTIRICI DİL: Biz bu meseleden birileri gibi siyasi rant devşirme peşinde değiliz. Söz konusu olan CHP’nin genel başkanının can güvenliğidir. Seçim öncesi kullandığı ayrıştırıcı dili halen kullanan İçişleri Bakanı’na bizlerin güven duymasını kimse beklemesin. İçişleri Bakanı ya istifa etmeli ya da görevden almalıdır.